Repsol Honda MotoGP Team onthult nieuwe livery voor 2024

14 februari 2024

Ter ere van 30 jaar samenwerking en partnerschap tussen Honda HRC en Repsol, hebben coureurs Joan Mir en Luca Marini hun opvallende 2024 Repsol Honda Team RC213V MotoGP livery’s onthuld. Het door Snap-on Tools ondersteunde team kijkt vol vertrouwen uit naar het nieuwe MotoGP seizoen en de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Repsol Honda MotoGP Team onthult nieuwe livery voor 2024

2024 markeert het 30ste seizoen van samenwerking tussen Repsol en Honda HRC, de langst bestaande samenwerking in tweewielige motorsporten. De relatie heeft 15 wereldkampioenschappen, zes verschillende wereldkampioenen, 183 overwinningen in de premierklasse, 455 podiumplaatsen en negen Triple Crowns voortgebracht.

Joan Mir en Luca Marini

Joan Mir begint aan zijn tweede seizoen bij het Repsol Honda Team, nu samenwerkend met Santi Hernandez. Een leerjaar in 2023 heeft de 2020 MotoGP Wereldkampioen voorbereid op 2024. Tot nu toe heeft de 26-jarige Spanjaard 13 podiumplaatsen in de koningsklasse en één overwinning behaald. De prestaties van Mir tijdens de tests in Sepang tonen de verbeteringen die hij en Honda in het tussenseizoen hebben gemaakt.

Repsol Honda MotoGP Team onthult nieuwe livery voor 2024

Aan de andere kant van de pitbox staat dit jaar staat Luca Marini, de 26-jarige halfbroer van MotoGP legende en negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi, is de 20ste fulltime rijder die de kleuren van het Repsol Honda Team draagt. Na zijn debuut in de premierklasse in 2021, na zes overwinningen en 15 podiumplaatsen in het Moto2 Wereldkampioenschap, heeft Marini duidelijke vooruitgang getoond in zijn ontwikkeling als Grand Prix-rijder. In zijn drie voorgaande seizoenen in MotoGP heeft Marini twee Grand Prix-podia, twee pole-posities en vier Sprint-podia behaald. 2024 zal het eerste seizoen zijn van een tweejarig contract voor de Italiaan.

Upgrades voor Honda RC213V

De 2024 Honda RC213V heeft niet alleen een nieuwe livery, maar ook een aantal upgrades gekregen over de machine. Van herziene aerodynamica tot verbeteringen aan de motor en het chassis. Een tussenseizoen van intensief onderzoek en ontwikkeling heeft een motorfiets voortgebracht die de eerste stap zet om het gat te dichten en te strijden voor posities aan de voorkant. Zowel Tetsuhiro Kuwata, algemeen directeur van HRC, als Alberto Puig, teammanager van Repsol Honda, benadrukten het belang van dit seizoen voor het team en het kampioenschap.

Repsol Honda MotoGP Team onthult nieuwe livery voor 2024

Het Repsol Honda Team zal nu naar het Lusail International Circuit gaan voor de laatste MotoGP-voorjaarstest op 19 en 20 februari, voordat het seizoen echt begint op dezelfde baan slechts twee weken later op 8 tot 10 maart. Het wordt de eerste stop op een kalender van 21 races die de wereld bestrijkt, voordat deze eindigt in Valencia op 17 november.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!