Team WRT pakt P2 in LMGT3 klasse bij debuut 24 uur van Le Mans

17 juni 2024

Team WRT heeft in de LMGT3-klasse tijdens de 24 uur van Le Mans 2024 een belangrijke podium finish gepakt. Dankzij een perfecte strategie en een foutloze race klom auto #31 van Augusto Farfus, Darren Leung en Sean Gelael van P15 naar P2 en kwam slechts 35 seconden achter de leider over de streep.

Team WRT pakt P2 in LMGT3 klasse bij debuut 24 uur van Le Mans

Na 24 uur hard racen is dit een geweldige afsluiting van een zware week voor de crew van het door Snap-on Tools ondersteunde team. Dankzij dit goede resultaat dicht het team het gat naar de top van de FIA World Endurance Championship-stand aanzienlijk. De positieve resultaten verzachten voor een deel de frustratie die in het WRT-kamp leefde na de tegenslagen die de andere drie auto’s van het Belgische team troffen.

Het team haalde nog meer voldoening uit het winnen van de ‘Pit Stop Challenge’ en de onderscheiding in het kader van de ACO Sustainability Awards, voor positieve innovaties als erkenning voor de steun van het team aan de Fondation Arthritis.

Team WRT pakt P2 in LMGT3 klasse bij debuut 24 uur van Le Mans

Lichte hersenschudding

Helaas moest de BMW LMGT3 #46 van Valentino Rossi, Maxime Martin en Ahmad Al Harthy de strijd opgeven omdat Al Harthy van de baan ging en niet meer verder kon rijden. Eerder in de race moest ook BMW Hypercar #20 van Robin Frijns de vangrail in de Ford Chicane raakte.

Het noodlot trof ook de WRT BMW M Hybrid V8 van Dries Vanthoor. De formatie klom de eerste zes uur in een zeer goed tempo terug door het veld en had mee kunnen doen om de hoogste eer. Helaas werd Dries Vanthoor tijdens het zevende uur geraakt door de Ferrari #83 van Robert Kubica (die later werd bestraft voor het incident) en crashte tegen de vangrails.

Dries kwam gelukkig zonder hulp uit de auto, maar heeft aan het ongeval wel een lichte hersenschudding en spierpijn overgehouden.

Team WRT pakt P2 in LMGT3 klasse bij debuut 24 uur van Le Mans

 

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!