Autocoureur Colin Caresani merkambassadeur Snap-on Benelux

1 juli 2024

Colin Caresani is de nieuwe merkambassadeur van Snap-on Benelux. De samenwerking tussen de 20-jarige autocoureur en Snap-on is tijdens de 24 uursrace van Spa-Francorchamps op 29 en 30 juni 2024 officieel beklonken.

Colin Caresani merkambassadeur Snap-on Benelux

Het veelbelovende jonge autosport talent gaat Snap-on promoten met logo’s op helm, racekleding, website en in social media uitingen waaronder Instagram.

Indrukwekkende prestaties

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Caresani al diverse indrukwekkende prestaties behaald. In 2021 werd hij kampioen in de Nederlandse BMW M2 Cup, behaalde hij polepositions in de DTM BMW M2 Cup en werd hij professionele coureur voor simrace teams Team Redline van Max Verstappen in de Virtual Le Mans Series en het R8G-team van Romain Grosjean.

In 2022 maakte Caresani de overstap naar de DTM Trophy, een kampioenschap georganiseerd door de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). In dit kampioenschap werd hij vice-kampioen en behaalde hij een podiumplaats in de Duitse ADAC Nürburgring Langstrecken-Serie.

Colin Caresani merkambassadeur Snap-on Benelux

In hetzelfde jaar werd Caresani ook geselecteerd voor het Team NL Programma van de Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie (KNAF). Dit programma richt zich op het begeleiden van talenten op het gebied van rijtechniek, mentale en fysieke training, voeding, lifestyle en (social) media, met als doel hen klaar te stomen voor fabrieksteams.

Veelbelovend talent

In 2023 was Caresani de jongste GT3-coureur tijdens de 24-uursrace van de Nürburgring en nam hij deel aan het ADAC GT Masters-kampioenschap. Dit jaar rijdt Caresani met het Mercedes-AMG Factory Team Winward Racing in het GT World Challenge Europe-kampioenschap.

Colin Caresani is verheugd over de samenwerking met Snap-on Benelux. “De steun van Snap-on Tools betekent veel voor mij en helpt me om mijn doelen in de autosport te bereiken. Ik kijk ernaar uit om samen met Snap-on te groeien en onze gezamenlijke passie voor prestaties en precisie te delen en maximaliseren.”

Colin Caresani merkambassadeur Snap-on Benelux

Snap-on Benelux General Manager Marc Kwekkeboom is trots op de samenwerking met Colin. “Door jonge coureurs zoals Colin te ondersteunen, willen we bijdragen aan de continue instroom van nieuw talent. Daarnaast verwachten we dat Colin met zijn prestaties de zichtbaarheid van Snap-on Tools in de professionele autosport zal vergroten. Colin rijdt in een professioneel team met high-end auto’s, en Snap-on past perfect in dat plaatje.”

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!