Repsol Honda wereldkampioen MotoGP 2019!

20 oktober 2019

Na Marc Marquez, is nu zijn door Snap-on Tools gesponsorde team Repsol Honda wereldkampioen in het MotoGP constructeurskampioenschap geworden. De ongenaakbare Marquez reed op het Motegi circuit in Japan tijdens een perfecte race zijn Honda RC213V opnieuw naar de overwinning. Hij stelde daarmee het wereldkampioenschap voor de Japanse fabrikant opnieuw veilig.

Repsol Honda wereldkampioen MotoGP 2019

Na een perfecte start pakte Marquez al in de eerste bocht de leiding in de race. Yamaha coureur Fabio Quartararo probeerde de achtvoudig kersvers wereldkampioen bij te houden, maar na drie seconden had de Spanjaard al een voorsprong van een dikke seconde opgebouwd.

Repsol Honda MotoGP kampioen 2019

Marquez bleef pushen en wist na 13 ronden met twee seconden voorsprong al een flinke voorsprong op te bouwen. Vanaf dat moment managede de Repsol Honda coureur de race en kwam geen moment meer in gevaar. De overwinning van Marquez in Japan is zijn tiende van dit seizoen en de vierde in rij. Het is de eerste keer sinds 2014 dat de wereldkampioen vier overwinningen op rij wist te pakken.

Het was volgens Marquez geen makkelijke race. “Ik pushte vanaf het begin, de strategie was duidelijk: ik moest wegrijden bij de concurrentie. Ik voelde me sterk en samen met het team hadden we uitgerekend dat ik een pace van 1 minuut 46 per ronde moest rijden.” De Spanjaard deed meer dan hem opgedragen was en kon zelfs een seconde sneller rijden. Marquez: “Ik moest het echter wat rustiger aandoen om brandstof te sparen en focuste me op soepele ronden.”

Repsol Honda wereldkampioen MotoGP 2019

Dankzij deze, alweer 54ste, overwinning in de premier class komt Marc Marquez op gelijke hoogte met de legendarische Mick Doohan als meest succesvolle Honda coureur. De veertien podiums, waarvan 13 opeenvolgende, leveren Marquez in totaal 350 wereldkampioenschap-punten op.

Een week eerder mocht de nu al Spaanse racelegende Marc Marquez zichzelf wederom tot de nieuwe MotoGP koning kronen. Met zijn overwinning zorgde Marquez voor de 25ste constructeurstitel voor de Japanners in de MotoGP en de 70ste in alle klassen.

De volgende race wordt van 25 tot 27 oktober verreden op het circuit van Phillip Island in Australië.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!