Van Amersfoort Racing en Snap-on Tools sluiten meerjarige samenwerkingsovereenkomst

28 februari 2023

Het Nederlandse autoraceteam Van Amersfoort Racing en Snap-on Tools zijn een hernieuwde meerjarig samenwerkingsverband aangegaan. De samenwerking betekent dat Snap-on het internationale autoraceteam de komende jaren gereedschap, equipment en technische ondersteuning zal leveren in de werkplaats en op de circuits.

Van Amersfoort Racing en Snap-on Tools sluiten meerjarige samenwerkingsovereenkomst

Van Amersfoort Racing is actief in verschillende internationale raceklassen waaronder de Formule 4, Formule 3 en Formule 2. Het team is al decennia lang een kweekvijver en ontwikkelingsteam voor coureurs en technici die autosport in hun bloed hebben en veelvuldig ook een opstap naar Formule 1. Het team heeft direct contact met vertegenwoordigers, teammanagers en managers van coureurs.

Passie, toewijding en continuïteit

Frits van Amersfoort richtte Van Amersfoort Racing in 1975 op en bouwde het bedrijf sindsdien zorgvuldig op. Zo hebben grote Formule 1 namen, zoals Charles Leclerc, Mick Schumacher, Kevin Magnussen en vader en zoon Jos en Max Verstappen onder het toeziend oog van Frits bij VAR geracet.

Een sterk raceteam opbouwen en runnen vereist volgens oprichter Frits van Amersfoort passie, continuïteit en toegewijde ingenieurs, monteurs, coureurs en partners. “Wij kijken uit naar de vernieuwde samenwerking met Snap-on Tools. Motorsport zit in het DNA van Snap-on, waardoor zij goed begrijpen wat wij als professioneel raceteam nodig hebben om topprestaties op het circuit te kunnen leveren. Door de goed uitgekiende gereedschapsboxen met hoge kwaliteit gereedschappen, kan ons team effectief werken in een omgeving die vaak onder grote tijdsdruk staat. In deze situaties is het essentieel dat het team de beschikking heeft over goed en betrouwbaar materiaal. Nogmaals wij kijken uit naar de samenwerking!”

Van Amersfoort Racing en Snap-on Tools sluiten meerjarige samenwerkingsovereenkomst

Trots op samenwerking

Snap-on Tools ondersteunt Van Amersfoort Racing met gereedschap, equipment, opbergmogelijkheden en technische ondersteuning die het team nodig heeft om snel en efficiënt te kunnen werken.

Snap-on Tools Benelux general manager Marc Kwekkeboom is trots op de samenwerking met Van Amersfoort Racing. “We leveren voornamelijk gereedschap, werkplaatsequipment en gereedschapsystemen aan bedrijven die onderhoud en reparaties aan voertuigen uitvoeren en autosport zit in ons dna. In het verleden, toen Van Amersfoort Racing nog in Huizen zat, was er ook al een samenwerking, en die banden worden nu weer aangehaald. We zijn er enorm trots op dat we kunnen gaan samenwerken met een gerespecteerd bedrijf als Van Amersfoort Racing.”

Kwekkeboom kijkt vol vertrouwen uit naar de toekomst. “De decennia lange historie, kennis en ervaring van Van Amersfoort Racing en Snap-on Tools is een belangrijke basis voor toekomstige successen. We gaan werken aan een solide en langdurig partnerschap en kijken uit naar de sportieve successen die het team en de coureurs gaan behalen.”

Van Amersfoort Racing en Snap-on Tools sluiten meerjarige samenwerkingsovereenkomst

Sakir Bahrein International Circuit

Van Amersfoort Racing is in 2023 actief in het Spaanse en Italiaanse F4 kampioenschap, het Formula regional European Championship by Alpine en de FIA F3 en F2 kampioenschappen. De races om het FIA F3 en F2 kampioenschap vinden grotendeels plaats tijdens de Formule 1 evenementen. De eerste ronde van beide kampioenschappen wordt van 3 tot en met 5 maart 2023 verreden op het Sakir Bahrein International Circuit.

In het weekend van 28 tot 30 juli zijn zowel de F2 en F3 klassen aanwezig op Circuit Spa Francorchamps in België en van 25 tot 27 augustus reist het F3 team af naar Zandvoort.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!