GT3 en LMP2 Team WRT en Snap-on Tools verlengen samenwerking

4 februari 2023

Team WRT en Snap-on Tools hebben hun technische samenwerking bekroond en verlengen deze voor de komende twee seizoenen. Dit betekent dat Snap-on Tools ook de komende twee raceseizoenen de technisch partner van het toonaangevende Belgische raceteam zal zijn.

GT3 en LMP2 Team WRT en Snap-on Tools verlengen samenwerking

Snap-on Benelux general manager Marc Kwekkeboom is enthousiast over het doorlopende samenwerking. “We kijken vol enthousiasme en vertrouwen uit naar de komende twee seizoenen waarin we opnieuw het gereedschap en equipment leveren die de monteurs nodig hebben om topprestaties te kunnen leveren.”

Snap-on Tools zal Team WRT net als bij het MotoGP Repsol Honda team met raad en daad ondersteunen. Team WRT gebruikt Snap-on Tools zowel in de werkplaats in België als tijdens de wereldwijde races.

GT3 en LMP2 Team WRT en Snap-on Tools verlengen samenwerking

GT3 World Challenge en LMP2 Endurance Championship

Team WRT is een professioneel autoraceteam en in 2009 opgericht door Yves Weerts en Vincent Vosse. In 2023 is Team WRT actief in de Fanatec GT World Challenge Sprint Cup en Endurance Cup en het FIA LMP2 European en World Endurance Championship (ELMC en WEC).

Met ingang van 2023 rijdt Team WRT met de BMW M4 GT3 in samenwerking met BMW M Motorsport. Onder andere WRT coureurs Dries Vanthoor en Charles Weerts zijn in het team de BMW M Motorsport fabriekscoureurs. Ook meervoudig MotoGP coureur Valentino Rossi vervolgd zijn autosport carrière als BMW M Motorsport fabriekscoureur bij het Belgische team.

GT3 en LMP2 Team WRT en Snap-on Tools verlengen samenwerking LMP2

Naast het drukke programma in de GT World Challenge is Team WRT ook actief in het FIA LMP2 World Endurance Championship waarin onder andere de legendarische 24 uur van Le mans verreden wordt. In het European Le Mans Championship gaan de ervaren Louis Delétraz ex Formule 1 coureur Robert Kubica opnieuw proberen het ELMC kampioenschap te winnen.

Als klap op de vuurpijl zal Team WRT vanaf 2024 samen met BMW M Motorsport het nieuwe Hypercar LMH / LMDh kampioenschap betreden. De voorbereidingen voor dit kampioenschap zijn reeds begonnen.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!