Richard Verschoor en Van Amersfoort Racing winnen eerste F2 Feature Race Red Bull Ring

3 juli 2023

Richard Verschoor en Van Amersfoort Racing hebben op zondag 2 juli hun eerste overwinning in het FIA Formule 2 kampioenschap behaald. De overwinning van het door Snap-on Tools ondersteunde raceteam was na de diskwalificatie van Verschoor vorig jaar een prachtige revanche. 

Richard Verschoor Van Amersfoort Racing Snap-on Tools winst

Met een alternatieve strategie reed de Nederlander vanaf de elfde plaats naar zijn – en de eerste overwinning van Van Amersfoort Racing – in het FIA Formule 2 kampioenschap. Verschoor wist na de start van de race al snel een aantal plaatsen op te klimmen. 

Goed bandenmanagement

Dankzij goed bandenmanagement kon Verschoor een relatief lange eerste stint rijden om zo aan het einde van de race te profiteren van betere banden. Na de diskwalificatie van vorig jaar, kwam het geluk voor Verschoor en Van Amersfoort Racing dit keer wel hun kant op toen een Virtual Safety Car en aansluitende Safety Car periode geïnitialiseerd werd.    

Verschoor en zijn team maakten van deze gelegenheid gebruik om de verplichte bandenwissel uit te voeren. Verschoor kwam na een snelle en perfect uitgevoerde pitstop op de vijfde plaats de baan weer op. Nadat de Safety Car in ronde 33 het veld vrijgaf, wist Verschoor op zijn nieuwe banden door te stomen naar de derde plaats.

Frits van Amersfoort en Richard Verschoor Red Bull Ring 2023 Snap-on Tools

Achteruit kijken

Hoewel Verschoor goede pace had voor het resterende deel van de race, moest hij ook achteruit kijken omdat er meer kapers voor de overwinning op de kust waren. Verschoor wist zijn auto echter overal perfect onder controle te houden en na een paar mooie gevechten de koppositie te pakken en de overwinning naar zich toe te trekken.

Verschoor staat dankzij zijn overwinning nu met 75 punten op een vijfde plaats in het kampioenschap.  De volgende race in het FIA Formule 2 kampioenschap wordt in het weekend van 7 tot 9 juli 2023 verreden op het Engelse Formule 1 circuit van Silverstone.

Uitslag FIA F2 Feature Race

Uitslag FIA F2 Red Bull Ring Oostenrijk Richard Verschoor Van Amersfoort Racing

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!