Snap-on TRITON-D8 diagnose-tester laat alleen zien wat je écht nodig hebt

5 februari 2020

Snap-on Tools introduceert de TRITON-D8, een intelligente diagnose-tester die automonteurs alleen laat zien wat ze écht nodig hebben om een storing in een personenauto of bestelwagen te lokaliseren en op te lossen. Om diagnose stellen nog eenvoudiger te maken, laat de TRITON-D8 zien waar de storing zit, waar je moet meten, hoe je moet testen en of en welke Technische Service Bulletins er voor het specifieke voertuig zijn.

Snap-on TRITON-D8

Technologie in personenwagens en bestelauto’s evolueert snel. Door de grote hoeveelheid elektronische systemen wordt het echter steeds uitdagender om de oorzaak van een storing te lokaliseren en op te lossen. Conventionele diagnoseapparatuur helpt automonteurs al een heel eind de goede richting op. Omdat een storing echter vaak een samenloop van omstandigheden is, wordt het steeds lastiger om de feitelijke oorzaak van een probleem te vinden.

Diagnosetesters wijzen je de goede richting op, maar als je bij een knooppunt aankomt, ben je op jezelf aangewezen en dreig je te verdwalen in de immense hoeveelheid informatie, tips en adviezen die je van de diagnose-fabrikant krijgt. Het allerliefst zou je alleen de informatie willen zien die je écht nodig hebt en niets van wat je niet nodig hebt. Eigenlijk heeft de monteur dus een intelligent diagnose-apparaat nodig.

Liever eerst de video bekijken?

Snap-on Intelligente Diagnose

Snap-on Tools bedenkt, ontwikkelt en produceert al meer dan 40 jaar toonaangevende diagnoseapparatuur. Het uitgangspunt is hierbij altijd dat de equipment het werk van een monteur zo makkelijk mogelijk moet maken opdat hij maximaal rendement uit zijn werk en investering kan halen. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van vooruitstrevende en state-of-the-art diagnose-testers als de Verus Edge en Modis Edge. Snap-on heeft nu alle kennis en ervaring van de afgelopen decennia gecombineerd en diagnose opnieuw, vanaf de basis geherdefinieerd.

De definitie van intelligentie is: een mentale eigenschap met veel verschillende functies zoals de mogelijkheid overeenkomsten en verschillen op te merken in waarnemingen, zich in de ruimte te oriënteren, te redeneren, plannen te maken, problemen te doorgronden en op te lossen, in abstracties te denken, ideeën en taal te begrijpen en te produceren, informatie op te slaan in het geheugen en daar weer uit op te halen en te leren van ervaringen.

Snap-on TRITON-D8 intelligente diagnose

Snap-on maakt uit de bovenstaande definitie het volgende op:

 • de mogelijkheid overeenkomsten en verschillen op te merken
 • problemen te doorgronden en op te lossen
 • informatie op te slaan in het geheugen en daar weer uit op te halen en te leren van ervaringen

Op basis van deze feiten, heeft Snap-on diagnose naar een nog hoger niveau getild. De TRITON-D8 lost problemen op door ze allereerst te doorgronden. De informatie wordt vervolgens gefilterd en toont alleen relevante parameters (Smart Data). De monteur krijgt hierbij alleen de informatie te zien die hij nodig heeft en bespaart hij veel tijd.

Zo werkt de Snap-on TRITON-D8

De Snap-on TRITON-D8 is dankzij de allernieuwste technologie en gefilterde Smart Data een stuk sneller dan conventionele diagnose-apparatuur. De opstarttijd bedraagt slechts vijf seconden. Een snelle volledige systeemscan laat vervolgens alle parameters zien. Op deze manier is de TRITON-D8 in staat om overeenkomsten en verschillen of afwijkingen te signaleren. Als er een afwijking geconstateerd wordt, toont Snap-on met de TRITON-D8 alleen de functietests, resets en speciale functies die relevant zijn voor het geconstateerde probleem.

“De Snap-on TRITON-D8 is een dik boek 
met duizenden  hoofdstukken, maar laat alleen de
samenvatting zien die je nodig hebt.”

Snap-on TRITON de nieuwe diagnosestandaard

De Snap-on TRITON-D8 is als het ware een dik boek met duizenden hoofdstukken die alleen de samenvatting laat zien. In die samenvatting lees je alleen maar wat je nodig hebt, met welk relevant en actueel OEM Technische Service Bulletin het probleem opgelost wordt en welke meting, test of handeling je uit moet voeren.

In combinatie met Snap-on SureTrack beschikt de monteur over een database met duizenden oplossingen die in het verleden al door echte monteurs in de praktijk gevonden zijn. De SureTrack database bevat oplossingen die gebaseerd zijn op wereldwijd vergaarde informatie over automerken en modellen, symptomen, foutcodes, omstandigheden, meest en veel voorkomende reparaties in combinatie kilometerstanden. Er is dus een enorme hoeveelheid beschikbare data die wordt gefilterd tot een minimale hoeveelheid mogelijke oorzaken én de oplossing van een storing.

TRITON toont alleen relevante informatie

De Snap-on TRITON-D8 laat aan de hand van duidelijk zichtbare signalen zien of een waarde goed of fout is. Met de bevinding begeleid de TRITON-D8 de monteur vervolgens naar de volgende stap in het diagnoseproces. Op het grote en heldere kleuren-display laat de TRITON-D8 zien hoe je de data moet interpreteren en wat je moet doen om de oorzaak van de storing te achterhalen. Als er een service bulletin of oplossing voorhanden is, of als er een handeling zoals een reset of actuatortest noodzakelijk is, wordt dit aangegeven.

De Snap-on TRITON D8 laat aan de hand van duidelijk zichtbare signalen zien of een geconstateerde waarde goed of fout is

De Snap-on TRITON D8 laat aan de hand van duidelijk zichtbare signalen zien of een geconstateerde waarde goed of fout is.

Bijbehorende beschikbare technische bulletins van de autofabrikant, symptomen, oorzaak, specifieke functies, welke componenten er met de storing te maken hebben, hoe je de componenten moet testen,  oplossing én reparatietijden worden in één oogopslag weergegeven op hetzelfde scherm.

Training en ondersteuning

Net als bij andere Snap-on diagnoseapparatuur heeft de eindgebruiker recht op training en ondersteuning van EuroTech Center in Soest. Zoekt u een nieuwe diagnose tester voor uw werkplaats? Kijk dan zeker even naar de nieuwe TRITON-D8 met Intelligente Diagnose.

Zijn geavanceerde functies besparen u tijd, verhogen uw productiviteit en leveren geld op door u te leiden naar de oplossing, terwijl de overbodige stappen worden weggefilterd. En hij is de nieuwste telg in onze diagnose familie die constant in beweging is, de slimste en meest innovatieve diagnose testers ooit gebouwd.

Wilt u een live demonstratie? Neem dan contact op met uw regionale Snap-on franchisenemer en vraag hem om meer informatie.

Introductievideo

Eigenschappen Snap-on TRITON-D8:
 • Scan voor voertuig foutcodes / diagnostic trouble codes (DTC’s)
 • SureTrack biedt top reparatie grafieken waarin u ziet welke geverifieerde reparatie procedures die tot een succesvolle reparatie hebben geleid voor het specifieke voertuig en foutcode
 • Original Equipment Manufacturer (OEM) Technische Service Bulletins (TSBs) specifiek bedoeld voor het voertuig en foutcode
 • “Smart Data” configureert automatisch het scherm voor het tonen van de parameter ID (PIDs) relevant voor de foutcode.
 • Niet gerelateerde parameters worden weg gefilterd en zo bespaart u kostbare tijd
 • Accentueert voertuig data die buiten de verwachte waarde valt
 • Functionele tests voor het verifiëren van component werking
 • Reset procedures om de reparatie af te ronden na component vervanging. Alleen die verband hebben met de foutcode worden getoond
 • Begeleide Component Test Meter, filtert voor u wat relevant is voor de foutcode
 • Geïntegreerde multifunctionele tool met scanner, scope, code, multimeter en begeleide Component Test Meter
 • 5-Seconden opstarttijd en automatische voertuig herkenning
 • Voor en na scan voertuig rapport toont een compleet overzicht van de scan resultaten
 • Automatische opslag naar de Snap-on cloud via altusdrive.com
 • High-speed 2-kanalen lab scope
 • Krachtige Peak Detectie functie toont glitches, dropouts en ontstekingspieken
 • Zes mega samples/seconde legt hoge snelheidsfouten vast die andere scopes vaak missen
 • Schaalbereik: 0 – 100 mVolt tot 0 – 400 Volt
 • Tijdbasis: 50 microseconden tot 20 seconden (5 minuten in grafische meter mode)
 • Exclusieve voertuig-specifieke begeleide Component Test Meter toont hoe te testen, hoe aan te sluiten en welke resultaten verwacht mogen worden
 • Automatische multimeter configuratie koppelt de geselecteerde test of past de instellingen automatisch aan
 • Testen aanwezig voor sensoren, solenoïdes, injectoren, laad/start systemen, ontsteking, motoren, pompen, ABS en nog veel meer

Informatieformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!