Snap-on Tools introduceert sterkste, snelste, compactste en duurzaamste accuratel tot nu toe

10 juli 2022

Snap-on Tools introduceert de CTR861; de compactste, handzaamste, sterkste, snelste, duurzaamste Snap-on accuratel tot nu toe. De CTR861 komt dankzij deze eigenschappen vooral tot zijn recht op moeilijk bereikbare plaatsen waar luchtslangen ongewenst zijn en waar snelheid en efficiëntie veel tijdswinst opleveren.  

Snap-on CTR861 accuratel

Een duurzame accuratel die zijn investering snel terugverdient en daarna winst maakt, onderscheidt zich van andere accuratels dankzij een compromis van verschillende factoren. De machine moet sterk, compact en licht zijn en tegelijkertijd zo lang mogelijk meegaan om zoveel mogelijk rendement op te kunnen leveren. Snap-on is er in geslaagd al deze kenmerken te combineren in de 14,4 Volt CTR861 accuratel.

Hoewel de CTR861 compact en lichtgewicht is, is de accuratel met zijn tegen binnendringend vocht en vuil afgeschermde borstelloze motor maar liefst 50 procent sterker dan zijn voorganger. Omdat deze hoeveelheid kracht blessures aan gewrichten kan veroorzaken, stopt de ratel automatisch als een bout of moer vast zit. 

Zo wordt voorkomen dat de gewrichten geen klap krijgen en niet verdraaid kunnen worden. De ergonomische handgreep zorgt voor een comfortabele grip en voorkomt vermoeidheid in ledematen. Dankzij de smalle, taps toelopende ratelkop bereikt de accuratel ook moeilijk bereikbare en krappe ruimtes.

Traploos regelbare draaisnelheid

De draaisnelheid van deze Snap-on accuratel is traploos regelbaar. Dit is met name praktisch bij het aandraaien van bouten en moeren die niet te vast gezet mogen worden. Dankzij de regelbare snelheid kan het vastdraaien goed gedoseerd worden. Zodra de schakelaar losgelaten wordt, stopt de machine direct met draaien. Dit voorkomt tegelijkertijd dat mogelijk loszittende doppen, bouten en moeren weggeslingerd worden.

Voor bouten en moeren die wel zeer vastgedraaid moeten worden is de CTR861 eveneens zeer geschikt. De materialen in en van het inwendige ratelmechanisme met twee pallen zijn dusdanig sterk dat er tot wel 81 Nm kracht met de machine gezet kan worden om een bout of moer na het elektrisch vastdraaien extra aan te draaien. Een ander groot voordeel van de CTR861 is dat de machine zeer stil is. Dit is vooral prettig als de machine lange tijd achter elkaar gebruikt wordt.

Snap-on CTR861 accuratel

In het algemeen is een ander voordeel van accuratels dat er geen luchtslang aan vastzit. Zonder slang kun je de machine vrijer en ook in slecht bereikbare en krappe ruimtes en op trappen of steigers gebruiken. En omdat er geen slang aan de machine zit, kan de slang ook de omgeving waarin je werkt zoals bijvoorbeeld autolak niet beschadigen. Bij luchtgereedschap ben je bovendien altijd gebonden aan verschillende typen luchtkoppelingen, terwijl stroom om de accu’s te laden vrijwel altijd beschikbaar is.

Toepassingen Snap-on accuratel

De toepassingen van accuratels zijn legio. In werkplaatsen van autobedrijven en bij revisiebedrijven komt de machine goed tot zijn recht bij de dé-en montage van kleppendeksel bouten, distributiedeksel bouten en bouten en moeren van carterpannen. Andere toepassingen waar met een accuratel veel tijd bespaart en dus geld verdient kan worden zijn assemblagewerkzaamheden in bouw- en industriële omgevingen.

Snap-on CTR861 accuratel

In een tijd waarin marges minimaal zijn en er meer dan ooit zo snel en efficiënt mogelijk gewerkt moet worden, is goed gereedschap essentiëler dan ooit. Deze essentie zit bij Snap-on Tools al meer dan 100 jaar in het dna waardoor de Amerikaanse fabrikant van gereedschappen en equipment altijd voorop loopt met nieuwe innovatieve producten die maximaal renderen.   

Kenmerken Snap-on CTR861

 • 50% sterker dan vorige model
 • 14,4 Volt
 • Borstelloze motor voor langere levensduur
 • Maximaal koppel 81 Nm.
 • Handmatig koppel van 215 Nm.
 • Maximum onbelast toerental 275 RPM
 • Ingebouwde rem zet machine direct stil zodat doppen en moeren niet los kunnen raken van de machine
 • Digitale variabele toerentalregeling
 • Afgeschermde borstelloze motor zodat vuil en vocht geen toegang hebben
 • Ratelmechanisme met twee pallen voor duurzaamheid
 • Temperatuurregeling zorgt voor een zo efficiënt mogelijke werking
 • Heldere ingebouwde werkplek verlichting door middel van een 18 Lumen LED ring
 • Ingebouwde batterij management dat de status van de batterij weergeeft
 • Ergonomische handgreep; comfortabele grip voorkomt vermoeidheid in ledematen
 • Smalle, taps toelopende ratelkop geeft toegang tot krappe ruimtes

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!