Snap-on Tools in Dakar Rally met vader en zoon Van den Brink

26 november 2023

Snap-on Tools Benelux is in 2024 technisch partner in de wereldberoemde Dakar Rally, als officiële sponsor van het Eurol Dakar team van rallycoureurs Martin en Mitchel van den Brink. De leverancier van kwalitatief hoogwaardig gereedschap en werkplaatsequipment en vader en zoon Van den Brink hebben hier een overeenkomst voor onbepaalde tijd over bereikt.

Snap-on Tools in Dakar Rally met vader en zoon Van den Brink

Martin en Mitchel van den Brink verschijnen in 2024 met twee trucks aan de start van de Dakar Rally met een geheel eigen team, Eurol Rally Sport. Team Van den Brink heeft een eigen werkplaats waar de rallytrucks en volgauto’s geprepareerd en onderhouden worden. Om het rijdende materieel tijdens de woestijnraces in topconditie te houden, maakt het team vanaf nu dus gebruik van de ondersteuning en betrouwbaarheid van Snap-on Tools dat het benodigde gereedschap zal leveren.

Toewijding en perfectie

Met het oog op de uitdagende en veeleisende omgeving van de Dakar Rally, is het partnerschap tussen Snap-on Tools en het Dakar team van Van den Brink een bewijs van wederzijds vertrouwen en toewijding aan perfectie. Samen streven ze ernaar om grenzen te verleggen en successen te boeken op het wereldtoneel van de off-road racing.

Snap-on Tools in Dakar Rally met vader en zoon Van den Brink

Volgens Pascal van Rootselaar, sales manager bij Snap-on Tools Benelux, wordt dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van Snap-on Tools met veel enthousiasme ontvangen. “We kijken ernaar uit om samen met het Dakar team van Mitchel opwindende momenten van overwinning en prestatie te beleven.” Met meer dan 100 jaar ervaring als producent en leverancier, weet Snap-on Tools hoe belangrijk en essentieel goed gereedschap voor auto- en motorsportteams is. Van Rootselaar: “We zijn trots om deze kennis nu ook te delen met een topteam in de uitdagende en veeleisende Dakar Rally.”

Mitchel van den Brink is vanaf zijn jeugd al nauw betrokken bij de autosport, een passie die hij deelt met zijn vader, Martin van den Brink. Na deelname aan talloze quad- en motorcrosswedstrijden maakte Mitchel op twaalfjarige leeftijd de overgang naar de Dakar rally truck, waar hij in Tsjechië zijn eerste ervaring opdeed. Vervolgens verkende hij uitgebreid de Sahara Desert met een buggy.

Snap-on Tools in Dakar Rally met vader en zoon Van den Brink

Jongste Dakar deelnemer ooit

Op zestienjarige leeftijd was Mitchel volledig voorbereid op de uitdagingen van de Dakar Rally. Als jongste deelnemer ooit nam hij de rol van monteur/navigator op zich in het team van Mammoet Rallysport. Na zeven rally’s als copiloot te hebben deelgenomen, had Mitchel voldoende ervaring om zelfstandig deel te nemen als coureur aan de Dakar Rally. De toen 18-jarige coureur was opnieuw de jongste coureur ooit in de categorie trucks.

De samenwerking tussen Snap-on Tools en de familie Van den Brink belooft een spannende synergie te creëren, waarbij de precisie, duurzaamheid en innovatie van Snap-on Tools hand in hand gaan met de gedrevenheid en kampioenschapsaspiraties van het getalenteerde Dakar team. Deze nieuwe alliantie markeert niet alleen een belangrijke mijlpaal voor Snap-on Tools, maar versterkt ook de positie van het merk als onmisbare partner in de auto- en motorsport.

Snap-on Tools in Dakar Rally met vader en zoon Van den Brink

De vijfde editie van de rally in Saudi-Arabië zal plaatsvinden van 5 tot 19 januari 2024. Het begint in de duizend jaar oude stad AlUla, doorkruist het land in de richting van het Lege Kwartier, en eindigt in Yanbu aan de oevers van de Rode Zee.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!