Snap-on perfectioneert 3/8″ extra lange ratel met vergrendelbare flexibele kop

19 mei 2023

Een multifunctionele ratel met extra lang handvat en vergrendelbare flexibele kop die moeilijk bereikbare en krappe ruimtes bereikt, moet sterk en slank zijn en een ultra kleine slag kunnen maken. Met deze en andere essentiële kenmerken heeft Snap-on Tools de FLLX80 (chrome handvat) en FHLLX80 (gekleurd soft-grip handvat) ratels met 3/8” aandrijfvierkant, vergrendelbare flexibele kop en extra lang handvat ontworpen en nog beter en duurzamer gemaakt.

Snap-on perfectioneert 3/8" extra lange ratel met vergrendelbare flexibele kop

Kenmerken Snap-on extra lange 3/8″ ratels met vergrendelbare kop 

  • Lang, compact, extreme breeksterkte en duurzaam
  • Vergrendelbare flexibele kop voor moeilijk bereikbare en krappe ruimtes
  • Brede ‘vork’ maakt flexibele kop van ratel nóg sterker
  • Ratelkop met gelijkmatig gebogen structuur voor optimale krachtoverbrenging
  • Speciale vergrendeling met 5-tands mechanisme voor de beste krachtoverbrenging in elke positie
  • Ratelmechanisme met extra borgring waardoor interne onderdelen nauwgezet uitgelijnd zijn zodat de ratel maximaal belast kan worden
  • Dual80 ratel-ontwerp heeft een tandwiel met 80 tanden, zeven tanden in contact met het tandwiel voor sterkte en duurzaamheid
  • Tandwiel met 80 tanden zorgt voor een fijne vertanding en een kleine draaihoek van 4,5° voor het werken in krappe ruimtes
  • Afgedichte, onderhoudsvrij ratelmechanisme houdt smeermiddelen binnen en verontreinigingen buiten voor een langere levensduur

Snap-on Tools heeft zijn ratels met 3/8” aandrijfvierkant, vergrendelbare flexibele kop en extra lang handvat geperfectioneerd. Dankzij wensen en eisen van gebruikers en jarenlange opgedane kennis en ervaring en verbetering van productieprocessen behoren de FLLX80 en FHLLX80 tot de sterkste en duurzaamste in de markt.

Kenmerken Snap-on FLLX80 en FHLLX80 ratel met vergrendelbare kop

Kenmerken Snap-on FLLX80 en FHLLX80 ratel met vergrendelbare kop

Om de FLLX80 ten opzichte van andere ratels nog beter te maken, is het ontwerp op een aantal belangrijke punten aangepast. Dankzij het unieke Snap-on productieproces en gebruik van kwalitatief hoogwaardige grondstoffen is de breeksterkte van deze ratel zeer hoog en uniek in zijn segment.   

Een belangrijk voordeel en onderscheidende eigenschap van de FLLX80 ten opzichte van andere ratels met flexibele kop, is de manier waarop de kop en hendel met elkaar verbonden zijn. In het geval van de FLLX80 en FHLLX80 is de brede ‘vork’ in de kop van de ratel geïntegreerd en om de hefboom heen gemonteerd waardoor een extreem sterke constructie ontstaat.   

Snap-on FLLX80 en FHLLX80 ratel gebogen structuur brede vork en vergrendelmechanisme

Vanwege zijn lengte en compacte formaat, kan ook gewerkt worden in moeilijk bereikbare en krappe ruimtes. Beide ratels zijn maar liefst 508 millimeter lang, waarmee ze op dit moment de langste sterke 3/8” ratel ter wereld zijn. 

De verstelbare flexibele kop wordt in de juiste positie gehouden door een speciaal, geraffineerd, degelijk en sterk klik- en vergrendelingsmechanisme met vijf tanden waardoor er in elke positie maximale kracht vanaf het handvat op de ratelkop overgebracht kan worden zonder dat de stand van de kop ongewild veranderd. 

Snap-on FLLX80 en FHLLX80

In situaties waar veel kracht op de bout of moer uitgeoefend moet worden, kan de kop met één hand in de gewenste stand vergrendeld worden zodat deze stabiel en in de gewenste positie blijft staan.

De Snap-on 3/8″ 80-tands ratels met vergrendelbare flexibele kop en extra lang standaard handvat zijn verkrijgbaar met naar keuze een chromen of gekleurd comfortabel softgrip handvat. In de gepatenteerde Snap-on Dual-80-tands ratelkop zijn er dankzij dubbele pallen altijd (2 keer) zeven tanden van het ratelmechanisme met elkaar in verbinding. Hierdoor kan maximale kracht op de ratel gezet worden zonder dat dit het binnenwerk overmatig belast.

Snap-on FLLX80 en FHLLX80 vergrendelmechanisme

Snap-on FLLX80 en FHLLX80 vergrendelmechanisme

De 80-tands rateltechnologie zorgt er naast sterkte en duurzaamheid ook voor dat dankzij de fijne vertanding een kleine draaihoek van slechts 4,5 graden ontstaat. Hierdoor kan toch een ratelslag gemaakt worden op plaatsen waar nauwelijks ruimte is. 

Het ratelmechanisme van de Snap-on 80-tands rateltechnologie is uitgevoerd met een extra borgring waardoor interne onderdelen nauwgezet uitgelijnd zijn. Hierdoor kan het mechanisme maximaal belast worden en is er vrijwel geen slijtage. Het afgedichte, onderhoudsvrij ratelmechanisme houdt smeermiddelen binnen en verontreinigingen buiten en garandeert daarmee een lange levensduur.

Snap-on Tools Dual80 80-tands rateltechnologie

Als u na het lezen van dit artikel nog vragen heeft over de FLLX80 3/8″ 80-tands ratel met vergrendelbare flexibele kop en extra lang standaard handvat dan kunt u contact opnemen met de Snap-on Tools franchisenemer in uw regio

Met Snap-on Try Before You Buy kunt u Snap-on gereedschap kosteloos uitproberen. Komt een investering even niet uit? Met Snap-on Easy Pay kunt u gereedschap aanschaffen en direct aan het werk. U kunt de investering in termijnen kosteloos afbetalen. Snap-on betaalt de rente.  

Informatieformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!