Snap-on introduceert Schutz Fahrzeug Diagnose toegang Volkswagen Audi Groep voertuigen

8 februari 2024

Snap-on Diagnostics introduceert Schutz Fahrzeug Diagnose (SFD) toegang voor Volkswagen Audi Groep personenauto’s en bestelwagens via al zijn diagnoseplatformen met Wi-Fi verbinding. Volkswagen Audi Groep is de nieuwste toevoeging in Snap-on Security Link (Beveiliging Voertuigdiagnose) naast de eerder geïntroduceerde toegang tot beveiligde elektronische regeleenheden van Fiat, Alfa Romeo, Lancia en Nissan.

Snap-on introduceert Schutz Fahrzeug Diagnose toegang Volkswagen Audi Groep voertuigen

Steeds meer autofabrikanten introduceren firewalls om elektronische regeleenheden te beschermen tegen onrechtmatige toegang. Snap-on ontwikkelt continu zijn diagnoseapparatuur door om autobedrijven te helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden. De meest recente toevoeging is Volkswagen Audi Groep (VAG) voertuigen Seat, Skoda, Audi én Volkswagen.

Snap-on Security Link

Om veilige verbinding met voertuig regeleenheden te realiseren, heeft Snap-on het eenvoudige, snelle en beveiligde Security Link ontwikkeld. Voor de Security Link functionaliteit is altijd de meest recente diagnose software en een actieve licentie nodig. 

Volkswagen Audi Groep SFD functioneert op de volgende Snap-on diagnoseplatformen:

 • Triton-D10
 • Apollo-D9
 • SOLUS+
 • Triton-D8
 • Modis Edge
 • Solus Edge
 • Ethos Edge

Bezitters van Snap-on diagnoseapparatuur met de nieuwste software en die het registratieproces hebben voltooid, krijgen toegang tot de beveiligde Volkswagen Groep systemen en kunnen diagnose- en reparatieprocedures uitvoeren. Volg onderstaand installatieproces om toegang te krijgen tot Volkswagen Groep SDF:

 1. Ga naar Technician Profile @altusdrive.com.
 2. Selecteer Volkswagen Audi Group op het tabblad Security Link en volg de aanwijzingen op het scherm.
 3. U wordt gevraagd om een ‘Profile Access Code’ aan te maken.
 4. Er wordt een e-mailverificatie verzonden naar het e-mailadres dat is gebruikt om het Technician Profile in te stellen.
 5. Eenmaal geverifieerd, bent u klaar om te beginnen.
 6. Elke keer dat u met een beveiligd VAG-voertuig werkt, moet u uw ‘Profile Access Code’ invoeren op uw diagnosetester.

Dit registratieproces zorgt voor een naadloze integratie van de nieuwe Security Link-functionaliteit met uw Snap-on diagnoseplatform.

Secure Gateway toegang Fiat, Alfa Romeo, Lancia en Nissan

De toevoeging van SFD toegang voor Volkswagen Audi Groep voertuigen volgt op de reeds eerder geïntroduceerde Secure Gateway tot beveiligde regeleenheden van Fiat, Alfa Romeo, Lancia en Nissan

Snap-on introduceert Schutz Fahrzeug Diagnose toegang Volkswagen Audi Groep voertuigen screen 2

Bezitters van bovengenoemde Snap-on diagnoseapparatuur hebben direct Secure Gateway toegang tot beveiligde Fiat, Alfa en Lancia regeleenheden. Dit betekent dat technici niet (soms weken) hoeven te wachten op Secure Gateway toegang van Fiat, maar direct na het doorlopen van de aanmeldprocedure via Snap-on aan de slag kunnen.

Bezoek voor toegang tot beveiligde voertuigregeleenheden de Security Link website via https://www.snapon.com/gateway/eu-nl. Neem voor meer informatie of een demonstratie contact op met de Snap-on franchisenemer in uw regio, of vul onderstaand formulier in. 

Informatieformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!