Red Bull Powertrains en Snap-on starten samenwerking

20 september 2022

Fabrikant van Formule 1 motoren Red Bull Powertrains en Snap-on zijn een samenwerking gestart. De samenwerking houdt in dat Snap-on handgereedschap, powertools en (geautomatiseerde) gereedschap-opbergsystemen levert aan de motorenfabrikant in de Red Bull Technology Campus.  

Snap-on-Redbull-powertrains-uk-2022

Red Bull Powertrains in het Britse Milton Keynes is in 2021 gestart met een ultra moderne high-tech productiefaciliteit voor Formule 1 motoren. Volgens Oracle Red Bull Racing Team Principal en CEO, en CEO van Red Bull Powertrains Christian Horner is de oprichting van Red Bull Powertrains “een van de meest ambitieuze projecten van Red Bull ooit en vereist het project samenwerking met de allerbeste bedrijven op elk ontwikkelingsgebied.”

Automated Tool Control

Zo zal Red Bull Powertrains naast handgereedschap en powertools gebruik gaan maken van Snap-on’s Level 5 Automated Tool Control (ATC) opbergsystemen. Deze opbergsystemen zijn onder andere elektronisch beveiligd en voorzien van sensoren die registreren of gereedschap aanwezig is of ontbreekt of waar het gereedschap ligt. 

Snap-on-Redbull-powertrains

Snap-on is wereldwijd al decennia lang technisch partner en erkend leverancier van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten en ondersteuning voor een groot aantal auto- en motorsport teams waar perfectie en duurzaamheid essentieel zijn. Snap-on voldoet als wereldwijde innovator volgens Horner perfect aan de veeleisende criteria van Red Bull Powertrains. “Met het gereedschap en de know-how van Snap-on zijn we in staat ons doel om in de toekomst nog succesvoller te zijn te behalen.” 

Grenzen verleggen

Volgens Snap-on Commercial Group Senior Vice President Jesus Arregui is een reden dat professionele race-teams al sinds de 20-er jaren van de vorige eeuw op Snap-on om overwinningen en kampioenschappen te behalen. “Dat komt omdat Snap-on door onderzoek, ontwikkeling en innovatie duidelijke voordelen heeft die de grenzen verleggen van wat mogelijk is.”

Red Bull Powertrains en Snap-on starten samenwerking

Dankzij de samenwerking profiteert Red Bull Powertrains volgens Arregui van meer dan 100 jaar productinnovatie. “We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Red Bull Powertrains en kijken er naar uit om dit fantastische merk te helpen nieuwe hoogtepunten halen.”

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!