Mitchel van den Brink derde bij trucks in Dakar 2024 Rally

19 januari 2024

Mitchel van den Brink is in de Dakar Rally 2024 bij de trucks op de derde plaats overall geëindigd. De 22-jarige, door Snap-on Tools ondersteunde coureur uit Harskamp, voltooide vrijdag 19 januari de laatste etappe van de monsterlijke rally in Saoedi-Arabië en wordt gehuldigd op het podium in Yanbu. Ook zijn vader Martin mag naar het podium om een medaille in de T5.3 klasse ‘rapid support vehicles’ op te halen.

Mitchel van den Brink derde in Dakar 2024 Rally

Bron: Eurolrallysport.com

Met één doel voor ogen – het podium bereiken – namen Mitchel, navigator Moi Torrallardona en monteur Jarno van de Pol geen enkel risico in de afsluitende etappe. Het behouden van de derde plaats stond voorop. De zevende plek in de slotetappe, op slechts 8 minuten van ritwinnaar Ales Loprais, was een bijzaak.

Mitchel van den Brink, die een indrukwekkende reeks constante prestaties neerzette, heeft met zijn derde plaats in de Dakar Rally een gewenste mijlpaal bereikt. Na zijn debuut in 2021 (19e), klasseerde hij zich als tiende (2022) en eindigde vorig jaar net achter zijn vader Martin van den Brink als vierde.

Overwinning in vrachtwagenklassement

Martin Macik greep de overwinning in het vrachtwagenklassement, terwijl Mitchel en zijn team met brons naar huis gaan. Het team blikt tevreden terug op een zware rally, met de nodige technische uitdagingen, die uiteindelijk resulteerde in het behalen van hun doel. “Iedereen heeft keihard gewerkt. In de cabine wezen de neuzen dezelfde kant op. Ik ben gewoon super blij met dit resultaat,” deelde Mitchel zijn vreugde. Ondanks de technische tegenslagen voelde het behalen van het podium als een collectieve overwinning voor het team.

Mitchel’s vader, Martin van den Brink, toonde zich eveneens trots. “Het is een prachtig slot van een boeiende rally. Laten we hopen dat dit de opmaat is voor komend jaar. We weten wat ons te doen staat,” verklaarde de 53-jarige veteraan.

Mitchel van den Brink derde in Dakar 2024 Rally Monteurs

Het team van Eurol Rally Sport vliegt morgenochtend terug naar huis, met een speciale Dakar-vlucht vanaf het vliegveld in Yanbu naar Eindhoven Airport. Zaterdagavond worden de rallymannen in Harskamp verwacht, waar het Dakar-feestje waarschijnlijk nog een klein vervolg krijgt. De medaille om Mitchel’s nek getuigt van een welverdiende overwinning na een indrukwekkende overlevingstocht in de Dakar Rally 2024.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!