Dubbel podium WRT BMW M Team GTLM3 en 6e plaats Hypercar-klasse

22 april 2024

Team WRT heeft tijdens de zes uursrace op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari in Imola een dubbel podium in de GTLM3- en zesde plaats in de Hypercar-klasse veroverd. Het door Snap-on Tools ondersteunde autosportteam doet hiermee goede zaken voor het FIA World Endurance Championship (WEC).

Dubbel podium WRT BMW M Team GTLM3 en 6e plaats Hypercar-klasse

Op een afwisselend nat en droog circuit, waren het Augusto Farfus, Darren Leung en Sean Gelael met de No.31 BMW M Team GTLM3 aan het langste eind trokken en er met de overwinning vandoor gingen. Auto No.46 van Maxime Martin, Valentino Rossi en Ahmed Al Harthy maakte de euforie compleet door op de tweede plaats te finishen.

Hevige concurrentie

Het natte asfalt van Imola opende ook een nieuw hoofdstuk voor BMW M Team WRT Hypercar. Robin Frijns, René Rast en Sheldon van der Linde in auto #20 toonde flinke progressie van het team sinds de voorgaande race in Qatar. Ondanks de hevige concurrentie vochten ze onophoudelijk, hielden ze stand tussen de koplopers en behaalden ze een verdienstelijke 6e plaats, waarmee ze waardevolle punten verdienden voor het team. 

Dubbel podium WRT BMW M Team GTLM3 en 6e plaats Hypercar-klasse

Bij BMW M Team WRT Hypercar #15 met Raffaele Marciello, Dries Vanthoor en Marco Wittmann sloeg de tegenslag helaas al vroeg in de race toe. Ze kwamen in de chaos van de start terecht en raakten betrokken bij een incident dat werd veroorzaakt door auto’s verderop op de grid.

Geweldig weekend

WRT Teambaas Vincent Vosse toonde zich positief. “Wat een geweldig weekend voor onze LMGT3-teams! De kwalificatie en de race verliepen erg goed. Augusto en Maxime bleven op slicks rijden op een natte baan en lieten een ongelooflijke snelheid zien. Dat gaf ons een goede voorsprong en uiteindelijk de een-twee overwinning.”

Dubbel podium WRT BMW M Team GTLM3 en 6e plaats Hypercar-klasse

Ook over de prestaties in de Hypercar-klasse is Vosse te spreken. “Na de grote teleurstelling in Qatar zaten we in de Hypercars nu waar we thuishoren. We vorderen stap voor stap en hebben hier een aantal dingen heel goed gedaan. Op naar de volgende race in Spa-Francorchamps.”

Race resultaten: Hypercar

1. Conway – Kobayashi – De Vries (Toyota GR010 Hybrid) 205 ronden
2. Estre – Lotterer – Vanthoor (Porsche 963) + 7.081s
3. Campbell – Christensen – Makowiecki (Porsche 963) + 25.626s
4. Fuoco – Molina – Nielsen (Ferrari 499P) + 31.469s
5. Buemi – Hartley – Hirakawa (Toyota GR010 Hybrid) +33.777s
6. Frijns – Rast – van der Linde (BMW M Hybrid V8) + 1 ronde
18. Marciello – Vanthoor – Wittmann (BMW M Hybrid V8) + 42 ronden

Race resultaten: LMGT3

  1. Farfus – Gelael – Leung (BMW M4 GT3) 187 ronden
  2. Al Harthy – Martin – Rossi (BMW M4 GT3) + 22.838s
  3. Bachler – Malykhin – Sturm (Porsche 911 GT3 R) + 1 ronde
  4. Heriau – Mann – Rovera (Ferrari 296 LMGT3) + 1 ronde
  5. James – Mancinelli – Riberas (Aston Martin Vantage AMR) + 2 ronden

De volgende race in het FIA WEC kampioenschap wordt verreden op het legendarische circuit van Spa Francorchamps in Team WRT thuisland België. 

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!