Dubbel podium en winst Team WRT in World Endurance Championship Fuji

11 september 2023

Team WRT heeft zijn tweede LMP2-overwinning van het jaar gepakt tijdens de 6 Uur van Fuji en eindigde op het podium met twee auto’s. Rui Andrade, Louis Delétraz en Robert Kubica brachten auto #41 naar de overwinning, de tweede van het seizoen na die in Spa, terwijl Robin Frijns, Sean Gelael en Ferdinand Habsburg als derde eindigden.

Dubbel podium en winst Team WRT in World Endurance Championship Fuji

Met dit solide resultaat vergroot het door Snap-on Tools ondersteunde Team WRT en het trio van auto #41 hun voorsprong in het LMP2-kampioenschap. Ze hebben nu een voorsprong van 33 punten bij de laatste ronde van het seizoen, de 8 Uur van Bahrein, waar maximaal 39 punten te verdienen zijn.

Perfect weekend

Team WRT-directeur Vincent Vosse was tevreden aan het einde van het Japanse weekend: “Na enkele uitdagende races met ons GT3-programma is het echt fijn om zo’n positief weekend mee te maken. Er valt weinig te zeggen, het was gewoon een perfect weekend van iedereen in het team. De coureurs waren uitstekend, de pitstops verliepen vlekkeloos en de strategie was de juiste keuze. We vertrekken met een dubbel podium en een versterkte leiding in het kampioenschap voor de laatste ronde. Het is ook erg bevredigend om ons derde succes in Japan te behalen, dit prachtige land dat zo van autosport houdt, na onze overwinning vorig jaar, ook in de WEC, en de 10 uur van Suzuka in 2019.”

Dubbel podium en winst Team WRT in World Endurance Championship Fuji

De drie vrije trainingssessies aan het begin van het weekend werden gekenmerkt door wisselende weersomstandigheden, met afwisselend vochtige en opdrogende baancondities. Hierdoor bevonden de Oreca 07 Gibsons van Team WRT zich vaak in de top van het klassement, met auto #41 als snelste in de tweede sessie. In de kwalificatie behaalde dezelfde auto de tweede plaats, met Louis Delétraz slechts 0,091 seconde verwijderd van de polepositie, terwijl auto #31 als zevende kwalificeerde.

Dubbel podium

Bij de start waren Rui Andrade in #41 en Sean Gelael in #31 respectievelijk tweede en vierde voordat drama in de eerste bocht bij de Hypercars en een uitstapje naar het grind voor een GTE Ferrari de safety car naar buiten bracht. Bij de herstart nam Gelael de derde plaats in en Andrade de zesde, waarna de laatste zich opwerkte naar de vierde plaats na de eerste pitstop. Deze posities bleven stabiel, toen Robert Kubica en Ferdinand Habsburg het stuur overnamen en de race een duel werd tussen Team WRT en United Autosports.

Dubbel podium en winst Team WRT in World Endurance Championship Fuji

Het midden van de race werd bereikt en gepasseerd zonder grote veranderingen, maar auto #31 nam uiteindelijk de leiding aan het begin van het vijfde uur, met Louis Delétraz achter het stuur, terwijl Robin Frijns als vierde in auto #31 reed.

In het laatste uur wist auto #41 dankzij een perfecte strategie de overwinning veilig te stellen, terwijl een zeer geïnspireerde Robin Frijns erin slaagde om enkele ronden voor het einde de tweede plaats te bereiken. Maar door zwaar verkeer werd hij opnieuw ingehaald in de laatste ronde, waardoor hij als derde eindigde bij de finish.

FIA World Endurance Championship – Race 6
6 Hours of Fuji, Japan – 8-10 September 2023

Race Result (LMP2)
1. Andrade-Delétraz-Kubica (Oreca 07 Gibson) 219 laps
2. Albuquerque-Hanson-Lubin (Oreca 07 Gibson) +1 lap
3. Frijns-Gelael-Habsburg (Oreca 07 Gibson) +1 lap
4. Jarvis-Pierson-Hanley (Oreca 07 Gibson) +1 lap
5. Vaxivière-Canal-Milesi (Oreca 07 Gibson) +1 lap

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!