Vervang compacte wiellagers snel en zonder beschadigen met Wallmek

14 maart 2019

Compacte achterwiellagers van onder andere de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Toyota ProAce vanaf bouwjaar 2016 zitten vaak muurvast en demontage is een tijdrovende klus. Als nieuwe lagers verkeerd gemonteerd worden, kunnen ze inwendig beschadigen. Wallmek heeft een montageset ontwikkelt waarmee compacte lagers direct óp de auto en zonder ze te beschadigen vernieuwd kunnen worden.

Vervang compacte wiellagers snel en zonder beschadigen met Wallmek Snap-on Tools

De compacte wiellagers van bovengenoemde bestelwagens hebben een diameter van 92 millimeter en zijn ook bekend onder de naam HBU 2.1 of generatie 2. Ze worden geleverd voor montage in massieve naven (naven zonder gat) én ze worden geleverd voor montage op aandrijfassen.

De Wallmek montageset met bestelnummer W0200012 bestaat uit alle benodigdheden om het lager op de juiste manier te kunnen demonteren en monteren. De speciale bevestigingsring (W1090-25-15) zorgt bijvoorbeeld dat het lager recht in de naaf geperst wordt. De ring zorgt tevens dat de perskracht gelijkmatig over de randen het lager verdeeld wordt.

Wallmek voor alle automerken en modellen

Het merendeel van de accessoires in de set kunnen tevens ingezet worden voor veruit de meest voorkomende compacte lagers bij andere automerken en modellen. De set wordt geleverd met een 300 millimeter M22/20 trekstang met moer. Wallmek adviseert om voor de demontage van Peugeot, Citroën en Toyota achterwiellagers de 18-tons W0100030 hydraulische perscilinder te gebruiken.

Vervang compacte wiellagers snel en zonder beschadigen met Wallmek Snap-on Tools

Wallmek speciaal-gereedschap wordt in de Benelux exclusief geleverd door de Snap-on Tools dealer die met zijn rijdende winkel naar het autobedrijf toe komt. Vraag de Snap-on dealer in jouw regio om meer informatie of een demonstratie op locatie of vul onderstaand formulier in. Komt de investering even niet gelegen? Maak dan gebruik van Easy Pay en betaal achteraf zonder rente!

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!