Honda MotoGP coureur Marquez King of the Sachsenring

8 juli 2019

Repsol Honda MotoGP coureur Marc Marquez mag zich met zijn tiende zege met recht de King van de Sachsenring noemen. De regerend wereldkampioen reed tijdens de Duitse Grand Prix met twee vingers in zijn neus naar de overwinning.

Honda MotoGP coureur Marquez King of the Sachsening

Ongenaakbaar is hij er, Marc Marquez op de Sachsenring. In de vrije trainingen en kwalificatie gaf de Spanjaard zijn visitekaartje al af en maakte zijn dominantie in race meer dan waar. Op het snelle circuit met lange snelle bochten kon niemand het de door Snap-on Tools gesponsorde Repsol Honda coureur ook maar enigszins lastig maken.

Teamgenoot Stefan Bradl, die tijdelijk de plaats van de geblesseerde Jorge Lorenzo inneemt, zag zichzelf aan het einde van de race terug op een respectabele tiende plaats. Voorafgaande aan de race liet Marquez zijn aspiraties al zien toen hij tijdens de warming-up al domineerde. Bradl wist zelfs een vijfde tijd te rijden, wat geheel niet slecht is voor een invaller in een veld met topcoureurs.

Nieuw baanrecord

Dankzij een sterke start, pakte Marquez direct na de start in de eerste bocht al de leiding van de 30 ronden lange race. Ronde na ronde reed de Honda coureur sneller om in de vijfde ronde de snelste ronde van de race en een nieuw baanrecord te rijden. Het was duidelijk dat Marquez geen zin had in een strijd om de overwinning en hield het gat met zijn belagers continu op minimaal een seconde.

 

Aan het einde van de wedstrijd zag Honda -dat recent de sponsordeal met Snap-on Tools verlengde- zijn topcoureur met maar liefst 4,5 seconden voorsprong op zijn naaste belager de race winnen en zijn 75ste Grand Prix overwinning pakken. Zijn zege in Duitsland is de 49ste in de koningsklasse van de motorsport en zijn tiende op de Sachsenring, waarmee hij op gelijke hoogte komt met het aantal achtereenvolgende overwinningen van Valentino Rossi op Mugello.

Na een korte zomerstop reist het MotoGP circus van 2 tot 4 augustus af naar Tsjechië.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!