Belgian Audi Club WRT opnieuw kampioen GT World Challenge Europe

16 november 2020

Het door Snap-on Tools ondersteunde Belgian Audi Club Team WRT is tijdens de 1.000 kilometer van Circuit Le Castellet in Paul Ricard voor de derde kampioen geworden in de GT World Challenge Europe. Het kampioenschap betekent alweer de 40ste officiële titel in het bestaan van het succesvolle raceteam van teammanager Vincent Vosse.

Belgian Audi Club WRT opnieuw kampioen GT World Challenge Europe

De zes-uursrace voor de beste Europese GT3 teams begon voor WRT-coureur Christopher Mies met een vierde – en beste Audi startplaats – aanvankelijk voortvarend. De Duitser werd echter in de eerste ronde al rond getikt en viel daardoor terug naar de negentiende plaats. Mies weigerde echter om zich uit het veld te laten slaan en reed met zijn Audi R8 LMS zijn stint twee uur lang op het scherpst van de snede.

Beloning voor hele team

Charles Weerts en Dries Vanthoor volgden het voorbeeld van hun Duitse teamgenoot. Na zes uur rijden wist het team de auto op 14 seconden achter de winnaars als vierde onder de zwart-wit geblokte door te krijgen. Vanthoor wist dankzij een prachtige eindsprint met daarin de snelste ronde de R8 zelfs nog op vijf seconden van het podium binnen te brengen.

Belgian Audi Club WRT opnieuw kampioen GT World Challenge Europe

De vierde plek levert WRT, na eerder met Vanthoor en Weerts al het kampioenschap in de Sprint Cup te hebben gewonnen, nu ook de Overall titel in de GT World Challenge Europe op. Teammanager Vincent Vosse is dan ook zeer tevreden met het resultaat. “Het is geweldig dat we opnieuw een titel pakken, de derde in de GT World Challenge Europe dit jaar en de 40e in ons bestaan.”

De beste Overall rangschikking bij de Teams is volgens Vosse een van de meest representatieve. “Dit beloont het werk van het hele team gedurende het hele seizoen, zowel in Sprint als in Endurance. Ik ben dan ook bijzonder fier op het resultaat, maar meer nog op het uitmuntende werk van ons hele team en onze rijders.”

Snap-on Tools feliciteert Belgian Audi Club WRT van harte met dit fantastische resultaat en is trots aan dit resultaat te hebben mogen bijdragen.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!