Belgian Audi Club Team WRT kampioen GT World Challenge Europe

12 oktober 2020

Het door Snap-on Tools ondersteunde raceteam is met rijders Charles Weerts en Dries Vanthoor kampioen geworden in zowel het team- als coureurskampioenschap in de Sprint Cup 2020. Het Belgische team verrichte op het circuit van Barcelona-Catalunya uitstekend werk, als kers op de taart werden de WRT-monteurs via de Pirelli Pit Stop Challenge beloond voor hun supersnelle bandenwissels.

Belgian Audi Club Team WRT kampioen GT World Challenge Europa

Het kampioenschap kwam het team van Vincent Vosse echter niet zomaar aangewaaid en was naar eigen zeggen een emotionele rollercoaster. “Onderweg naar dit resultaat werden we geconfronteerd met een brede waaier aan emoties. De weg was bijzonder lang en stressvol.”

Zware crash

Die weg begon de donderdag voor de race toen een zware crash tijdens een privé-test de nummer 32 Audi R8 LMS vernielde. Noodgedwongen kwam derhalve hals over kop een reserve-chassis over uit België. Hierdoor moest het duo Weerts/Vanthoor vrijdag tijdens de eerste officiële training vanaf de zijlijn werkloos toekijken. Dankzij voortreffelijk teamwerk van de monteurs was de auto wel gereed voor de kwalificatie.

Op de baan werden de coureurs echter geplaagd door regen, waardoor zij zaterdag de eerste 1-uurs race -op een circuit waar inhalen niet eenvoudig is- vanaf de achtste startplaats moesten starten. Desondanks wisten Weerts en Vanthoor hun Audi goed in het spoor te houden en vlak voor teamgenoten Ryuichiro Tomita en Kelvin van der Linde op de zevende plaats over de finishlijn te krijgen.

Op zondag kreeg de formatie nieuwe kansen. Hoewel Vanthoor door een niet-ideale bandenkeuze zich niet beter dan de zevende plaats wist te kwalificeren, wist de Belg de Audi als derde over de finish te krijgen. Een prima uitgangspositie voor de derde en laatste race van het kampioenschap.

Werk aan de winkel

Hoewel Weerts en Vanthoor als leiders in het kampioenschap naar Barcelona afreisden, kregen zij de hoofdprijs niet in de schoot geworpen. Een straf voor het team van Emil Frey Lamborghini en Mercedes-AMG van HRT veranderde echter alles. De Belgen kregen de punten van plaats twee in de schoot geworpen en raakten bovendien een van hun belangrijkste titel-concurrenten kwijt.

Desondanks was er nog wel wat werk aan de winkel. Concurrenten Boguvlaskiy en Marciello mochten immers in hun Mercedes-AMG vanaf pole vertrekken. Als de Mercedes de race zou weten te winnen, moesten de mannen van Belgian Audi Club Team WRT minimaal op het podium eindigen. Hoewel dit een uitdagende opgave was, liep alles tijdens de laatste race op wieltjes en wisten Vanthoor en Weerts hun R8 op de tweede plaats over de finishlijn te sturen. Met dit resultaat won het duo niet alleen de race, maar ook de titel in de Sprint Cup 2020 en als klap op de vuurpijl de zevende titel bij de teams.

Hoewel de Sprint Cup 2020 is afgelopen, is het raceseizoen nog niet voorbij voor Belgian Audi Club Team WRT. In het weekend van 16 tot 19 oktober is het team alweer aanwezig op de Red Bull Ring in Oostenrijk voor de vijfde ADAC GT3 Masters kampioenschap. Een week later treedt WRT met maar liefst vier auto’s alweer aan tijdens de Total 24 Hours of Spa. Snap-on Tools wenst Belgian Audi Club Team WRT heel veel succes!

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!