Team WRT wint eerste ELMS race en doet goede zaken in World GT Challenge

21 april 2021

Het door Snap-on Tools ondersteunde Orlen Team WRT heeft in zijn eerste European Le Mans Series (ELMS) optreden de overwinning gepakt. Elders in Europa behaalde het team bevredigende resultaten in de in de Endurance Cup van de World GT Challenge Europe.

Team WRT wint eerste ELMS race en doet goede zaken in World GT Challenge

Coureurs Louis Delétraz, Robert Kubica and Yifei Ye reden in Barcelona met de Oreca 07-Gibson een foutloze race en schreven geschiedenis door de allereerste race van het team in de ELMS te winnen. Dat de concurrentie rekening met het Belgische team moest gaan houden, werd tijdens de voorbereidingen al duidelijk toen Delétraz de auto op de eerste startrij kwalificeerde.

Teambaas Vincent Vosse was zichtbaar blij met de prestaties van het team en coureurs in de eerste race van het WRT – Le Mans Prototype (LMP) programma. “We konden ons geen betere start van het programma wensen. Dit geeft het team dat de afgelopen weken zo hard gewerkt heeft een enorme boost. We hebben laten zien dat we competitief zijn, reden een goede race en dat is geweldig.

Team WRT wint eerste ELMS race en doet goede zaken in World GT Challenge

Uitslag European Le Mans Series – Race 1

1. Delétraz-Kubica-Ye (Oreca 07 Gibson) 141 laps
2. Canal-Stevens-Aubry (Oreca 07 Gibson) + 22s125
3. Hanson-Aberdein-Gambelet (Oreca 07 Gibson) +1m29s570
4. Rusinov-Colapinto-De Vries (Aurus 01 Gibson) +1m34s085
5. J.Lahaye-M.Lahaye-Hériau (Oreca 07 Gibson) + 1 lap

Bevredigend resultaat Team WRT in World GT Challenge    

Enigszins in de schaduw van het resultaat in de ELMS, maar volgens Vosse toch bevredigend, stonden de prestaties van Team WRT in de Endurance Cup van de World GT Challenge. Hoewel de Audi R8 LMS van Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde en Charles Weerts door bandenproblemen de finish niet haalde, wisten de twee andere auto’s goede zaken te doen op het Italiaanse circuit.

Bevredigend resultaat Team WRT in World GT Challenge

James Pull, Stuart Hall, Benjamin Goethe reden in de 3-uurs race knap naar een tweede plaats in de Silver Cup en eindigden als zesde in het algemeen klassement. De vierde plaats in de Silver Cup en achtste in het algemeen klassement werd opgeëist door WRT rijders Ryuichiro Tomita, Frank Bird en Valdemar Eriksen.

“Helaas waren we in de GT’s niet zo succesvol dit weekend en werd onze top-auto in de Pro Cup met Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde en Charles Weerts het slachtoffer van een probleem met de banden.” aldus Vincent Vosse. “Dit is jammer want de auto heeft aardig wat schade opgelopen en zijn hierdoor een potentieel goed resultaat en veel punten misgelopen. Aan de andere kant hebben onze twee Silver Cup auto’s uitstekende races gereden en dat is zeer positief.”

Bevredigend resultaat Team WRT in World GT Challenge

Uitslag World GT Challenge Endurance Cup

1. Cairoli-Bachler-Engelhart (Porsche 911R) 79 laps
2. Marciello-Juncadella-Gounon (Mercedes AMG) +2s886
3. Fontana-Ineichen-Feller (Lamborghini Huracán) +3s141
4. Fuoco-Ilott-Rigon (Ferrari 458) +3s613
5. Pierguidi-Nielsen-Ledogar (Ferrari 458) +7s799
6. ( #2 in Silver Cup) Goethe-Hall-Pull (Audi R8 LMS) +15s607
8. ( #4 in Silver Cup) Bird-Eriksen-Tomita (Audi R8 LMS) +23s391

DNF van der Linde-Vanthoor-Weerts (Audi R8 LMS) 29 laps (puncture)

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!