Snap-on Tools leverancier Pro Spot OEM gehomologeerde lasapparatuur

25 november 2015

Snap-on Tools B.V. in Heemskerk is exclusief leverancier geworden van gehomologeerde lasapparatuur van de Amerikaanse fabrikant Pro Spot International. In mei 2015 startte Snap-on Tools al met de verkoop van private label professionele las- en snijapparatuur voor de automotive werkplaats.

De complete hightech Pro Spot lijn waaronder lasapparatuur, puntlasmachines, stikstof plastic-lasapparatuur, blindklinknagelmachines, aluminium- en staal uitdeuktrekkers en een uitgebreid pakket aan specifieke automerk- en model gerelateerde accessoires, wordt verkocht en geleverd door de Nederlandse en Belgische Snap-on franchise dealers die met hun ‘rijdende magazijn’ naar de klant toekomen.

Pro Spot familie

Pro Spot International is opgericht in 1986 en sindsdien gespecialiseerd in de ontwikkeling van door autofabrikanten gehomologeerde lasapparatuur en aanverwante benodigdheden. De equipment wordt over de gehele wereld verkocht en is vooral populair bij schadeherstelbedrijven in de personen- en lichte bedrijfswagenbranche en logistieke sector.

Toepassingen

Omdat moderne voertuigen steeds lichter moeten worden om zo het brandstof verbruik te verlagen en om veiligheidsredenen steeds sterker moeten worden, bestaan ze steeds vaker uit verschillende soorten en legeringen staal. Staalsoorten als AHSS, HSS, T.R.I.P. en BORON zijn extreem geavanceerde metalen met een treksterkte tot meer dan 1.000 Megapascal.

Er is een grote diversiteit aan Pro Spot lasapparatuur voor een breed scala aan laswerkzaamheden aan conventionele en moderne geavanceerde (hybride) staalsoorten. Pro Spot gebruikers hebben de beschikking over OEM ‘Repair Data Screens’ met originele fabrieksinformatie om een specifiek voertuig precies zo te kunnen repareren als de autofabrikant voorschrijft.

Voorgeprogrammeerde lasprogramma’s

Om de schadehersteller zijn werk perfect te kunnen laten doen, zijn de geavanceerde, al dan niet watergekoelde Pro Spot lasapparaten voorzien van software met voorgeprogrammeerde lasprogramma’s. De software omvat de originele reparatie-instructies van de autofabrikant en stelt de machine automatisch in op de te lassen staalsoort.

De technologie van Pro Spot gaat zo ver, dat op een display in de lasapparatuur de OEM reparatieprocedures getoond worden. Zo heeft de schadeherstelmonteur altijd de juiste informatie bij de hand. Met regelmatige updates zorgt Pro Spot dat de benodigde informatie altijd actueel is.

Homologaties

In de loop der jaren is Pro Spot lasapparatuur gehomologeerd door een groot aantal autofabrikanten uit alle delen van de wereld. Pro Spot voldoet met de homologaties aan de schadeherstelregelgeving van autofabrikanten en internationale schadeherstelbranches, brancheorganisaties en overkoepelende nationale en internationale schadeherstel-organisaties.

OEM homologaties zijn er onder andere voor de merken: Toyota, Ford, Mazda, General Motors, Volvo, Lexus, Kia, Nissan, Maybach, Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep, Isuzu, Honda, Infiniti, Acura, Infiniti, Dodge en Lincoln.

Kwaliteit en rendement

Pro Spot is een professioneel bedrijf met een eigen R&D en fabricagefaciliteit. Het bedrijf bezit een groot aantal patenten voor ingenieuze applicaties, gereedschappen, machines, hardware- en softwaretoepassingen en reparatieprocedures.

Leveranciers en gebruikers van Pro Spot kunnen gebruik maken van gedetailleerde en intensieve trainingsprogramma’s om de maximale kwaliteit en het beste rendement te bereiken. De trainingsprogramma’s worden continue bijgesteld en aangepast aan de nieuwste wet- en regelgeving en eisen van schadeherstelbranches en autofabrikanten.

Pro Spot accessoires 

Pasted-Graphic-1Naast geavanceerde lasapparatuur, levert Snap-on Tools ook een grote diversiteit aan Pro Spot accessoires. De accessoires lopen uiteen van speciaal gereedschap voor alle voorkomende schadeherstelwerkzaamheden tot complete opbergmogelijkheden en werkplaatsinrichtingen.

Voor meer informatie over Snap-on Tools en Pro Spot schadeherstel-equipment kunt u contact opnemen met uw lokale Snap-on Tools franchise dealer of met Snap-on Tools B.V. in Heemskerk.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!