Winst en titels voor Belgian Audi Club Team WRT en Vanthoor in Blancpain Endurance Series

23 september 2014

Belgian-Audi-Club-WRT-Snapon

Het door Snap-on Tools gesponsorde Belgian Audi Club Team WRT heeft op zondag 22 september jongstleden de titel in de Blancpain Endurance Series herovert.

Laurens Vanthoor werd de nieuwe kampioen bij de coureurs en deed dit op de best mogelijke manier, namelijk door met ploegmaats César Ramos en Christopher Mies een foutloze prestatie neer te zetten en op autoritaire wijze de afsluitende race te winnen.

Regen, beperkt zicht en lage temperaturen zorgden ervoor dat de 6-uurs race werd afgewerkt in de zo voor de Nürburgring, die ook wel de ‘Groene Hel’ genoemd wordt, typische weersomstandigheden. Maar de Audi’s R8 LMS ultra van het Belgische team waren het hele weekend bij de les. Basseng-Stippler-Nash hadden de snelheid om vooraan te eindigen, maar een dynamoprobleem gooide roet in het eten. Ook Richelmi-Kelders-Blanchemain droegen hun steentje bij met een mooi resultaat in de Pro-Am Cup. Met drie wagens aan de finish, zette het Belgian Audi Club Team WRT zijn titel bij de Teams extra in de verf.

Opnieuw opmerkelijke prestatie

Met de triomf van zondag, zorgt het Belgian Audi Club Team WRT opnieuw voor een opmerkelijke prestatie. Het is namelijk de derde keer in vier jaar tijd dat het team de ‘dubbel’ pakt in de Blancpain Endurance Series. Alleen in 2013 greep het team uit Baudour naast de titel, maar compenseerde dit toen wel door de ‘dubbel’ in de Sprint Series te behalen.

BES-Nurburgring-2014004-576

Teambaas Vincent Vosse was erg tevreden na afloop van de race. “Het is fantastisch voor Audi, de Belgian Audi Club en voor het WRT. Ik ben opgewekt en erg trots op onze jongens want ze deden het weekend lang alles perfect. Iedereen deed zijn werk uitstekend, iets wat onder deze weersomstandigheden niet altijd makkelijk was. Wagen #1 kende veel problemen en wagen #3 had zonder het dynamoprobleem ook op het podium kunnen staan. Ook wagen nummer #4 liet erg mooie dingen zien.”

Besef komt pas later

Laurens Vanthoor beseft vlak na de race nog niet helemaal dat hij naast de sprint titel vorig jaar, de Total 24 Uren van Spa van dit jaar, zich nu ook de beste in het Endurance kampioenschap mocht noemen. “Net als vorig jaar in Baku zal het een paar biertjes duren eer alles goed is doorgedrongen. “Nu voel ik me fysiek leeg. Niet van de inspanningen tijdens de race, maar van de stress. Een beslissende race is altijd een speciale oefening, maar gelukkig verliep alles naar wens.”

BES-Nurburgring-2014011-576

“Door de regen en de gladde baan was het niet makkelijk”, vervolgt Vanthoor. “De keuze om tijdens mijn tweede stint over te schakelen op slicks bleek de goede, maar ik kan je verzekeren dat het in het begin erg risicovol was. Ik wil het team en mijn ploegmaats César en Christopher, Marc Basseng, Rene Rast en Markus Winkelhock bedanken voor hun uitstekende werk tijdens het seizoen. Het feit dat ik zoveel verschillende ploegmaats heb gehad, bewijst nogmaals dat het een teamprestatie is en hoe goed de sfeer bij WRT is.”

Met twee verse titels op zak en de zege in de Total 24 Uren van Spa is het seizoen al meer dan geslaagd, maar het seizoen is nog niet over. Met Zolder en Baku staan nog twee manches van de Sprint Series op de agenda.

Blancpain Endurance Series – Round 5
Nürburgring, Duitsland
20-21 september 2014

Resultaat van de race:
1. Vanthoor-Ramos-Mies (Audi R8 LMS ultra)
2. Buhk-Dusseldorp-Afanasiev (Mercedes SLS)
3. Haupt-Al Faisal-Simonsen (Mercedes SLS)
4. Hassid-Catsburg (BMW Z4)
5. Soucek-Korjus-Estre (Mc Laren MP4-12C)
22. Richelmi-Kelders-Blanchemain (Audi R8 LMS ultra)
26. Basseng-Nash-Stippler (Audi R8 LMS ultra)

Eindklassement Blancpain Endurance Series Drivers PRO Cup:
1. Vanthoor (Audi R8 LMS ultra), 107 punten
2. Meyrick-Kane-Smith (Bentley Continental), 71 punten
3. Sandström-Ortelli-Guilvert (Audi R8 LMS ultra), 67 punten
4. Ramos (Audi R8 LMS ultra), 64 punten
5. Buhk (Mercedes SLS), 64 punten
6. Afanasiev-Dusseldorp (Mercedes SLS), 53 punten
10. Nash-Stippler (Audi R8 LMS ultra), 47 punten
11. Winkelhock-Rast (Audi R8 LMS ultra), 43 punten

Eindklassement Blancpain Endurance Series Teams PRO Cup:
1. Belgian Audi Club Team WRT, 122 punten
2. HTP Motorsport, 86 punten
3. M-Sport Bentley Saintéloc Racing, 85 punten
4. ART Grand Prix, 80 punten
5. Saintéloc Racing, 75 punten

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!