Snap-on iDuctor: Krachtige handzame inductieverhitter

Iedere monteur weet het en krijgt er regelmatig mee te maken: ijzerhoudende onderdelen die door vocht en vuil vervangen moeten worden, maar muurvast zitten en met geen mogelijkheid los te krijgen zijn. Daar heeft Snap-on een oplossing voor in de vorm van de iDuctor Power+ W2300.
Dankzij feedback van monteurs over voorgaande modellen, is deze iDuctor, nog beter, praktischer, sneller, veiliger, multifunctioneler én gebruiksvriendelijker. Met de iDuctor kun je de vastgeroeste onderdelen plaatselijk – en daardoor zeer veilig -, maar ook heel snel heet stoken. Onderdelen kunnen in tientallen seconden verhit worden tot wel 600 graden.
De iDuctor Power+ W2300 (Watt) is de krachtigste handzame inductieverhitter in de markt. Er zijn ook goedkopere inductieverhitters, echter hebben die veel minder vermogen en niet dezelfde kwaliteit als de iDuctor in dit artikel. Let hier op als je een inductieverhitter aan wil schaffen. De Snap-on franchisenemer kan je alle ins en outs vertellen en natuurlijk een demonstratie geven.

Verhitten zonder open vuur
De iDuctor verhit zonder open vuur door middel van elektronische inductieverhitting. Op deze manier wordt precies op de plaats waar het nodig is snel hitte ontwikkeld. Een belangrijke eigenschap van inductieverhitting hierbij is, dat alleen de buitenste constructiedelen verhit worden. Dit in tegenstelling tot verhitten met open vuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan snijbranders, die alles verhitten en hierdoor ook veel meer stuk kunnen maken dan nodig is.
De iDuctor Power+ W2300 heeft een aantal nieuwe, unieke eigenschappen. Het hogere vermogen is één van de belangrijkste omdat nu nóg grotere en zwaardere onderdelen veilig verhit en losgemaakt kunnen worden. Het hogere vermogen heeft er ook in geresulteerd, dat er met de bijbehorende FlexCoils met meer windingen om het te verhitten materiaal gewonden gemaakt kunnen worden. De FlexCoils zijn in diverse maten verkrijgbaar en kunnen het materiaal nog efficiënter verhitten.

Nieuwe iDuctor, nieuwe unieke kenmerken
Om 2300 Watt vermogen te leveren, moet apparatuur zoals de iDuctor van A tot Z kwalitatief hoogwaardig zijn. De iDuctor is ontwikkeld en wordt geproduceerd in Nederland, is CE-goedgekeurd en alle gebruikte materialen voldoen aan de strengste eisen die wet- en regelgevingen stellen. Van de kunststof behuizing tot aan de geavanceerde hitte opwekkende interne elektronica en van de hitte-spiralen tot aan het aansluitsnoer, bij alles is nagedacht over de grote variëteit aan omstandigheden waarin de iDuctor gebruikt kan worden.
Een gepatenteerde microprocessorgestuurde inductie-cyclus zorgt ervoor dat de iDuctor niet overbelast kan worden. In het geval van verkeerd gebruik, zal het apparaat zichzelf uitschakelen en doorbranden voorkomen. Omdat het vermogen geregeld en de uitschakeltijd handmatig ingesteld kunnen worden, behaal je met de iDuctor de beste resultaten.
Ook aan het gebruiksgemak is de nodige aandacht besteed. Zo heeft een iDuctor een uniek klemmechanisme waarmee je de spiralen simpel en snel handmatig en zonder gebruik van gereedschap kunt verwisselen. Dit is niet alleen handig en efficiënt, maar er is ook altijd een stevige verbinding. De behuizing van de handzame iDuctor is daarnaast ergonomisch ontworpen.

Aansluitsnoer los vervangbaar
Omdat aansluitsnoeren in werkplaatsen nogal eens sneuvelen, heeft de iDuctor een stekkerverbinding aan de behuizing gemaakt. Mocht het aansluitsnoer vernieuwd moeten worden, dan kan dit in een handomdraai gedaan worden. Het voordeel hiervan is, dat de iDuctor niet helemaal uit elkaar gehaald of compleet vervangen hoeft te worden.
Toepassingen van de iDuctor inductieverhitter zijn onder andere: werkzaamheden aan onderstellen, uitlaatsystemen, stuursystemen van personenauto’s, bestelwagens, trucks, trailers, tractoren, kranen en heavy-duty voertuigen. De iDuctor wordt al veelvuldig gebruikt in de sectoren automotive, transport & logistieke, landbouwmechanisatie, heavy-duty, nautica, petrochemie, infrastructuur en lucht- en ruimtevaart.

Meer weten naar aanleiding van dit artikel?
Neem contact op