Waanzinnig seizoen Team WRT, een terugblik

14 november 2021

Het door Snap-on Tools ondersteunde Belgische autosport race team Team WRT heeft een fantastisch seizoen achter de rug. We blikken terug met een aantal hoogtepunten uit een jaar vol verrassingen, overwinningen en kampioenschappen.

WRT successen 2021 Snap-on Tools

Allereerst was daar het fantastische nieuws over de deelname aan de LMP2 klassen in het FIA World Endurance Championship (WEC) en de European Le Mans Series (ELMS). De auto: een Oreca 07 LMP2 en onder de rijders Formula-E coureur Robin Frijns, voormalig Formule 2 coureur Louis Delétraz en Formule 1 Alfa Romeo test- en reservecoureur Robert Kubica.

Het seizoen startte voor Team WRT goed tijdens de Dubai 24 Hours, waar coureurs Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde, Frank Bird, Benjamin Goethe en Louis Machiels met de Audi R8 LMS GT3 een tweede plaats behaalden. In juli herhaalden Vanthoor, Van der Linde en Charles Weerts dit huzarenstukje tijdens de GT World Challenge Europe (GTWCE) Endurance Cup Total 24 Hours of Spa Francorchamps.

WRT Audi R8 LMS

Winst in debuut race

De eerste grote verrassing volgt tijdens de 4 Hours of Barcelona, alwaar Louis Delétraz, Robert Kubica en Yifei Ye in de eerste ELMS race gelijk de eerste LMP2 overwinning voor Team WRT weten te behalen. Robin Frijns, Ferdinand Habsburg en Charles Milesi reden twee weken later tijdens de FIA WEC Total 6 Hours een eveneens voortreffelijke debuut race, totdat technische problemen roet in het eten gooiden.

Hierna was het opnieuw de beurt aan de GT World Challenge Europe Sprint Cup waar Audi Sport Team WRT coureurs Dries Vanthoor en Charles Weerts in Magny Cours poleposition, de overwinning en de leiding in het kampioenschap pakten. Vanthoor en Weerts bleken vervolgens ook niet te kloppen tijdens de derde ronde van de GT World Challenge Europe Sprint Cup op het Italiaanse circuit van Misano en tijdens race 2 van de ADAC Masters op circuit Zandvoort.

Hoogte- en dieptepunt Le Mans

In het FIA WEC kampioenschap deden coureurs Robin Frijns, Ferdinand Habsburg en Charles Milesi in de Oreca 07 Gibson LMP2 met een zwaar bevochten en zeer verdiende eerste podiumplaats goede zaken op het Italiaanse Monza.

WRT Le Mans 2021 Snap-on Tools

Wellicht een van de hardst bevochten races was de 24 uur van Le Mans. Een race die voor Team WRT twee uitersten kende. Robin Frijns, Ferdinand Habsburg en Charles Milesi wisten hun auto in de LMP2-klasse na 24 uur 0,7 seconde voor de nummer twee te finishen. Helaas konden Yifei Ye, Louis Delétraz and Robert Kubica in de tweede WRT LMP2 door een technisch mankement de race niet uitrijden waardoor een zo goed als zeker dubbel podium en 1-2 uitslag voor WRT in het water viel.

Sprint Cup en Pit Stop Challenge

Een week na Le Mans was het tijd voor de GT World Challenge Europe Sprint Cup. Op Brands Hatch wisten Dries Vanthoor en Charles Weerts dankzij een eerste en tweede plaats het kampioenschap met nog een raceweekend te gaan al in hun voordeel te beslissen. Niet alleen de coureurs deden goede zaken, de crew wist namelijk beslag te leggen op de 2021 Pirelli Pit Stop Challenge.

Het succes van Vanthoor/Weerts kent geen grenzen. Zo bleek een week later op de Nürburgring waar het duo, dit keer bijgestaan door Robin Frijns, met de Audi R8 LMS het kampioenschap in de GT World Challenge Europe wist te verzekeren.

ELMS titel

Het in Le Mans zo onfortuinlijke trio Yifei Ye, Louis Delétraz and Robert Kubica, deden op het circuit Spa Francorchamps goede zaken door de vijfde race van de European Le Mans Series te winnen. Dankzij de overwinning in de 4-uurs race werd zowel de ‘Drivers’ als het ‘Team’ kampioenschap binnengehaald.

WRT GT

Ook in het GT World Challenge Europe deed Team WRT goede zaken door in Valencia na het rijderskampioenschap ook het teamkampioenschap te verzekeren. Het WEC LMP team Robin Frijns, Ferdinand Habsburg and Charles Milesi deden vervolgens tijdens de 6-uurs race van Bahrein goede zaken door wederom een overwinning en de leiding in het kampioenschap te pakken.

Kroon op het werk

De kroon op het werk van Team WRT’s allereerste WEC kampioenschap in de LMP2 kwam tijdens de 8-uurs race die eveneens op het circuit van Bahrein verreden werd. Frijns, Habsburg en Milesi zorgden opnieuw voor een sensatie door de race te winnen en daarmee het kampioenschap voor zowel de rijders als het team binnen te slepen.

WRT Vincent Vosse

Team WRT heeft het 2021 seizoen opnieuw laten zien mee te kunnen strijden om de hoofdprijzen in de verschillende autosport disciplines. De toewijding van de volledige crew en coureurs hebben zelfs geleid tot een historische overwinning in de 24-uur van Le Mans. Bezoek voor de volledige uitslagen en raceverslagen de website van WRT.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!