[VIDEO] Snap-on ToolTip: Hiervoor gebruik je een verstelbare prybar

11 juni 2020

Een prybar is gereedschap waarmee je obstakels of onderdelen los kunt wrikken of wegduwen. Voor deze werkzaamheden worden ook wel schroevendraaiers of bandenlichters gebruikt, maar die zijn hier niet voor gemaakt en onveilig. Snap-on Tools heeft voor deze werkzaamheden de prybar bedacht. 

Snap-on ToolTip Hiervoor gebruik je een verstelbare prybar

Een standaard prybar heeft een vaste hoek, maar soms wil je deze hoek kunnen aanpassen omdat je ergens net niet goed bij kunt komen. Voor deze situaties heeft Snap-on Tools de verstelbare prybar bedacht. 

De koppen van de Snap-on prybars waar je mee wrikt zijn rond waardoor ze goed op de ondergrond kunnen afrollen. Door de knop op het slanke sterke kniestuk in te drukken, kun je de prybar in 17 verschillende hoekstanden van elk 15 graden instellen.

Snap-on PBMP703A Snap-on ToolTip Hiervoor gebruik je een verstelbare prybar

Klepdeksels en cilinderkoppen loswrikken

Snap-on prybars hebben een speciale warmtebehandeling ondergaan waardoor ze ontzettend sterk en duurzaam zijn. Een industriële afwerking beschermt het gereedschap tegen corrosie. 

Een prybar kun je onder andere gebruiken om speling te meten tijdens de APK of om een poelie, kleppendeksel of cilinderkop los te wrikken. Met een verstelbare Snap-on prybar bereik je vrijwel iedere plek waar je tijdens een reparatie aan een voertuig bezig bent. 

Snap-on PBMP703A Snap-on ToolTip Hiervoor gebruik je een verstelbare prybar

Snap-on Tools levert prybars in set PBMP703A van drie stuks in de maten 20, 30 en 40 centimeter lang. Ook zijn er losse prybars met een lengte van 60 en 90 centimeter verkrijgbaar. 

In de video laat Michael Grömmel van Snap-on de verstelbare prybars zien en demonstreert hij wat je er zoal mee kunt doen. Wil je meer informatie over Snap-on prybars of wellicht een demonstratie bij jou in de werkplaats? Neem dan contact op met een Snap-on franchisenemer en vraag hem om meer informatie of vul onderstaand formulier in.

Informatieformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!