Team WRT pakt veel punten in World GT Challenge Europe

4 juli 2022

Het door Snap-on Tools ondersteunde Team WRT heeft met overwinningen, podiums en veel punten goede zaken gedaan in de vierde ronde van de World GT Challenge Europe op het circuit van Misano.

Team WRT podium Misano 2022

Dries Vanthoor en Charles Weerts pakten een dubbele pole position en dubbele overwinning en verstevigden hun voorsprong op de concurrentie met 11.5 punten in de stand om de Silver Cup. Benjamin Goethe en Thomas Neubauer mochten dankzij een overwinning en een derde plaats in Italië twee keer naar het podium.

Beste resultaat Valentino Rossi

Jean-Baptiste Simmenauer en Christopher Mies pakten veel punten en de lokale held Valentino Rossi met teamgenoot Frédéric Vervisch sloten het weekend af met een uitstekende vijfde plaats in race twee, het tot nu toe beste resultaat voor auto met startnummer #46.

Teambaas Vincent Vosse was vanzelfsprekend zeer tevreden na afloop van de races. “We verloren helaas één overall podium in de Silver Cup, maar in het algemeen was het een goed weekend voor ons. Dries en Charles hebben het fantastisch gedaan. Het kampioenschap is echter nog niet beslist, want Mercedes is altijd erg in Valencia waar we de volgende race rijden.”

Team WRT Misano Frédéric Vervisc

Frédéric Vervisch

De start van race 1 op zaterdag verliep voor alle WRT coureurs zonder problemen. Toch kwam aan het einde van de eerste ronde de safetycar de baan op omdat een aantal auto’s naast de baan terechtgekomen waren. Weerts was bij de herstart scherp, wist de leiding te behouden en deze gedurende zijn stint uit te bouwen naar vijf seconden waarna Vanthoor race 1 voor het duo winnend wist af te sluiten.

Pole positions

Neubauer deed eveneens goede zaken en wist op te klimmen naar P4. Goethe wist in zijn stint de P4 van Neubauer om te zetten in een P3. Simmenauer handhaafde op P9 in zijn stint en Mies kon twee Ferrari’s inhalen en op te klimmen naar P7. Rossi wist twee plekken te pakken en consolideerde op P13. De Italiaan had in de laatste ronde van zijn stint echter contact met een Mercedes waarna teamgenoot Vervisch de auto na de pitstop zijn stint vanwege te veel schade moest staken.

De race op zondag startte voor Dries Vanthoor eveneens goed met een eerste pole position in de Sprint Cup sinds 2019. Christopher Mies, Fred Vervisch en Benjamin Goethe startten vanaf een respectievelijke 3de, 12de en 19de. Net als in race 1 kwam aan het einde van de eerste ronde de safetycar op de baan. Na de herstart reed Vanthoor met twee tot drie tienden per ronden weg van de rest van het veld. Mies consolideerde op P3, Vervisch pakte maar liefst vijf plaatsen en Goethe twee.

Team WRT Misano Valentino Rossi

Valentino Rossi

Als Weerts in de tweede helft van de race het stuur van Vanthoor overneemt weet hij de voorsprong in zijn stint uit te bouwen naar maar liefst negen seconden en de winst veilig te stellen. Simmenauer weet na Mies hun auto op de derde plaats te handhaven. Rossi doet na de stint van Vervisch hetzelfde en rijdt naar een fraaie vijfde positie terwijl Neubauer P9 weet te behouden. Als vijf minuten voor het einde van de race echter de safetycar de baan opkomt en weer verdwijnt weten Weerts en Rossi hun positie te behouden, maar verliezen Simmenauer en Neubauer respectievelijk 1 en 2 plekken.