Snap-on Tools overtreft zichzelf met beste 1/2” slagmoersleutel ooit, de PT850

22 november 2017

Snap-on Tools introduceert zijn beste 1/2” slagmoersleutel ooit. De Snap-on PT850 is het resultaat van intensief onderzoek en de samenvoeging van onze eigen USP’s en van andere topmachines in de markt.

De PT850 is optimaal in balans, handelbaar, compact, comfortabel en duurzaam en reduceert schouder-, hand- en rug blessures. Je moet het voelen om te geloven, maar dankzij de beste features kun je met deze slagmoersleutel de hele dag werken zonder je lichaam te overbelasten. Als je de PT850 eenmaal hebt gebruikt, wil je niets anders meer.

De gebruiker oordeelt en bepaalt

Om de beste slagmoersleutel ooit te maken, moet je weten waar de competitie goed in is en wat de gebruiker wil. Toen de PT850 klaar was, heeft onze Power Tools afdeling zijn meest gestructureerde Field Test Programma ooit uitgevoerd. Drie teams gingen naar 28 werkplaatsen en lieten meer dan 100 monteurs van vrachtwagen- en gemeente-werkplaatsen, autobedrijven, bandenbedrijven, merkdealers, land- en tuinbouwbedrijven en schadeherstelbedrijven de PT850 uitgebreid testen.

De uitkomst van de test spreekt voor zich; de testers merkten dat ze meer geld verdienden omdat ze sneller konden werken. Een groot aantal monteurs bij bandenbedrijven gebruikten de PT850 intensief en smeten ‘m continue van de ene naar de andere kant van de hefbrug. Hun conclusie: de PT850 is de duurzaamste en betrouwbaarste luchtsleutel die er is.

CARGI: “PT850 is ergonomisch de beste”

Monteurs die de hele dag met een slagmoersleutel werken, worden blootgesteld aan zware lichaamsbelasting die op den duur tot blessures kan leiden. Een onafhankelijk onderzoek van het Consortium for Advanced Research in Gas Industries (CARGI) van de University of Wisconsin-Milwaukee, leert het volgende over de Snap-on PT850:

 • De spieren in het lichaam worden tot 30 procent minder belast
 • De druk op spieren in de werkhand is 46 procent lager
 • De kracht in de slagmoersleutel is beter verdeeld: geen drukpunten
 • 25 procent minder trilling/vibratie

De Snap-on PT850 1/2” slagmoersleutel is gemaakt van hoogwaardige onderdelen die borg staan voor een maximale langetermijn-investering. De glas versterkt nylon achterbehuizing met meegegoten grip is beter bestand tegen automotive vloeistoffen en chemicaliën.

Lichter, duurzamer en sneller

De neus is gesmeed van hoogwaardig 7050 aluminum dat ook in de vliegtuigindustrie gebruikt wordt. Het aluminium is goedkoper dan titanium, maar heeft hetzelfde soortelijk gewicht en voldoet aan dezelfde duurzaamheidscriteria. Door de gecombineerde kunststof/aluminium behuizing weegt de PT850 slechts 1,9 kilo. Het nieuwe softgrip handvat absorbeert vibratie, isoleert kou en is geprofileerd, waardoor de grip maximaal is.

Het van hoogwaardig gesmeed staal gefabriceerde slagmechanisme, start geleidelijk op. Hierdoor worden de handen en armen gelijkmatig en niet overbelast. Het slagmechanisme draait continu in een oliebad waardoor er geen vetnippel op PT850 zit en de slagmoersleutel onderhoudsvrij is geworden.

Snelheid is een belangrijke factor in de werkplaats, maar wel zolang veiligheid voorop staat. Dankzij de grote wijzerplaat op de achterkant kun je snel en veilig het vermogen van de PT850 regelen. Door de instelbare kracht, is de slagmoersleutel toepasbaar voor lichte en zware werkzaamheden. De draairichting van de machine kun je tijdens het werken zelfs met werkhandschoenen aan met één hand aanpassen.

Kenmerken Snap-on PT850

Onze beste slagmoersleutel ooit moet natuurlijk waanzinnige prestaties leveren en doet dat ook. De PT850 heeft een koppel van maar liefst 1.100 Nm en een startkoppel van 1.613 Nm. Per minuut maakt de slagmoersleutel bijna 1.270 slagen, de onbelaste snelheid bedraagt 9.200 toeren per minuut. Hieronder volgen de belangrijkste kenmerken van onze nieuwe krachtige, efficiënte en duurzame slagmoersleutel PT850.

 • Koppel: 1.100 Nm
 • Startkoppel: 1.613 Nm
 • 1.270 slagen per minuut
 • Onbelaste snelheid; 9.200 TPM
 • Lichter en compacter voor betere balans en bruikbaarheid
 • Geoptimaliseerde kracht/gewichtsverhouding
 • Grote wijzerplaat achterop om gewenste koppel in te stellen
 • Draairichting eenvoudig met 1 hand veranderen
 • Belast spieren tot 30 procent minder
 • De druk op spieren in werkhand is 46 procent lager
 • Geen drukpunten door lineaire krachtverdeling
 • 25 procent minder trilling/vibratie

Informatieformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!