Snap-on Tools introduceert QE-series mechanische klikmomentsleutels

25 januari 2023

Snap-on Tools heeft drie nieuwe mechanische klikmomentsleutels geïntroduceerd. De optimalisaties en nieuwe unieke features van de 1/4″ QE1RN25 (5 – 25 Nm), 3/8” QE2RN100 (20 – 100 Nm) en 1/2“ QE3RN350 (70 – 350) zijn het directe resultaat van nog nauwkeuriger productieprocessen en de hoge kwaliteit warmtebehandeld CrNiMo staal. 

Snap-on Tools QE-series klikmomentsleutels.jpg

Steeds meer bouten en moeren in voertuigen moeten met een door OEM’s gespecificeerd voorgeschreven moment aangetrokken worden. Toleranties in de aanhaalmomenten worden steeds kleiner, ruimte voor fouten is er niet en als een reparatie niet volgens fabrieksspecificaties wordt uitgevoerd, vervalt alle garantie op (vervolg)schade. De 1/4“, 3/8″ en 1/2″ momentsleutels zijn toegankelijk, nauwkeurig en duurzaam en inzetbaar voor een brede range automotive en heavy-duty toepassingen.

Extreem lage kophoogte

Een van de belangrijkste kenmerken van deze nieuwe serie klikmomentsleutels is de extreem lage kophoogte. Dankzij deze lage kophoogte kunnen ook kleine en moeilijk bereikbare werkruimtes bereikt worden. De afgesloten ratelkop en andere onderdelen van de momentsleutel zijn onderhoudsvrij en bestand tegen alle (chemische) vloeistoffen die in de werkplaats voorkomen. 

Snap-on Tools QE-series Mechanische Klikmomentsleutel details

Langdurig nauwkeurige kalibratie

De volledig nieuw ontworpen nok en veer van gehard chroom maken de momentsleutels nog duurzamer en zorgen dat de kalibratie nu nog langer zo nauwkeurig mogelijk blijft. Het geoptimaliseerde fabricageproces optimaliseert de algehele nauwkeurigheid van de klikmomentsleutels tot circa 3 procent met de klok mee bij 20 tot 100 procent van de volledige schaal.

Om het gewenste aanhaalmoment in te stellen wordt eenvoudig in kleine stappen het handvat met draaigreep ten opzichte van de momentsleutel verdraaid. Het veermechanisme in de momentsleutels realiseert een uiterst lage fouttolerantie van slechts ongeveer 3 procent. Het advies om de veer na gebruik van de momentsleutel te ontspannen blijft van toepassing om metaalmoeheid te voorkomen.

Dual-80 Technologie

De QE-series klikmomentsleutels zijn uitgerust met de Dual-80-tands ratel technologie. Dankzij het ratelmechanisme met 80 tanden kunnen zelfs met hele kleine slagen van slechts 4,5 graden bouten en moeren los- en vastgedraaid en op het gewenste moment aangetrokken worden. Omdat er dankzij de dubbele pallen altijd zeven tanden van het mechanisme met elkaar in verbinding zijn, kan er maximaal kracht op de momentsleutel gezet worden zonder dat dit het binnenwerk overmatig belast.

Snap-on QE-series klikmomentsleutels

  • Nieuw ontworpen nok en veer van gehard chroom resulteren in verbeterde duurzaamheid en behoud van kalibratie
  • Verbeterd fabricageproces verhoogt de algehele nauwkeurigheid tot ±3% met de klok mee bij 20 – 100% van de volledige schaal
  • 80-Tands Snap-on® ratelmechanisme met dubbele pallen voor maximale krachtoverbrenging en een minimale ratelhoek van 4,5°

Snap-on-Tools-Dual80-technologie

Wilt u meer weten over deze Snap-on klikmomentsleutels? Neem dan contact op met de Snap-on franchisenemer in uw regio en vraag hem om de details of een demonstratie bij u in de werkplaats. Bent u na het lezen van dit artikel en de demonstratie nog niet overtuigd? Dan kun je Snap-on Tools met Try Before You Buy gratis een periode uitproberen.

Informatieformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!