Snap-on ToolTip: Stukgedraaide en afgeronde bouten en moeren demonteren met Twist Lage Doppenset

19 februari 2016

Snap-on Tools Twist Lage Doppenset met ratel

Toepassing

De Snap-on Tools Twist Lage Doppensets verwijderen in een handomdraai verroeste, stukgedraaide en afgeronde zeskant bouten en moeren, inwendig in de kop stukgedraaide inbusbouten, en Torx bouten.

De binnenzijde van de twist-dop heeft conische tegendraads gevormde ‘tanden of klauwen’ en vreet zich vast in de bout of moer zodra de dop erop gezet en gedraaid wordt. Omdat de dop zich in het materiaal vast vreet, draait deze er niet overheen en kan de monteur iedere beschadigde, kapotte of afgeronde moer, bout of tapeinde verwijderen.

Snap-on Tools Twist Lage Doppenset close-up

De Snap-on Tools linksdraaiende Twist Lage Doppen zijn gemaakt van hoogwaardig gelegeerd Chroom-nikkel-molybdeenstaal. Hierdoor zijn de doppen hard, sterk, slijtvast en duurzaam. De doppensets zijn verkrijgbaar met 1/4 inch, 3/8 inch en 1/2 inch aandrijfvierkant voor bouten en moeren van 9 tot en met 25 millimeter.

Bestelnummer en naam

  • 110STSYA – 1/4” Twist Lage Doppenset (10-delig, 9 t/m 19 millimeter)
  • 213TFSYA – 3/8” Twist Lage Doppenset (13-delig, 10 t/m 19 millimeter)
  • 305TTWYA – 1/2” Twist Lage Doppenset (5-delig, 19 t/m 25 millimeter)

Probleemomschrijving

De Snap-on Twist Doppensets zijn toepasbaar op bouten, moeren en tapeinden van alle automerken en modellen op onderdelen zoals op, in en rond het uitlaatspruitstuk en het onderstel. Door hun slanke vorm zijn ook geschikt voor het verwijderen van bijvoorbeeld kapotte wielslotbouten.

Snap-on Tools Twist Lage Doppenset tapeind

Automerk/model/bouwjaar

De Snap-on Twist Doppensets zijn toepasbaar op alle voorkomende automerken en modellen.

Oplossing

In de afbeelding ‘Twist Lage Doppenset collage’ hieronder is te zien hoe de monteur eerst de uitlaatbouten af heeft gevreesd en ze daarna met de linksdraaiende dop in combinatie met een Snap-on FLF80, 3/8″ 80-Tands ratel met flexibele kop en  292 millimeter lang handvat demonteert.

Snap-on Tools Twist Lage Doppenset collage

Meer weten?

Neem voor meer informatie over deze Tool Tip contact op met uw Snap-on dealer.

Snap-on Tool Tip

Snap-on Tool Tip is er voor professionals die op zoek zijn naar een oplossing voor een probleem waar ze tijdens hun werk mee te maken krijgen. Snap-on Tools bedenkt, ontwikkelt en produceert gereedschap waarmee de professional efficiënter, sneller en veiliger kan werken en zodoende meer geld verdient.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!