Sluwe vos Marquez wint MotoGP San Marino

16 september 2019

Marc Marquez heeft zondag 15 september op sluwe wijze de MotoGP race van San Marino gewonnen. De Spanjaard reed op zijn met Snap-on Tools geprepareerde Repsol Honda op het circuit van Misano een uitgekiende race en sloeg pas op het allerlaatste moment zijn slag.

Sluwe vos Marquez wint San Marino MotoGP Snap-on Tools

Tijdens de kwalificatie moest Marquez nog vier man voor zich dulden. Echter na een veelbelovende warm-up lagen de kaarten er met een snelste rondetijd al een stuk beter voor. Om goede zaken te doen, moest Marquez echter nog wel wat werk verzetten op het Italiaanse circuit, waar inhalen niet de meest eenvoudige opgave is.

Hoewel zijn start niet vlekkeloos verliep, wist Marquez al voor de eerste bocht een positie ten opzichte van de concurrentie goed te maken. Een aantal ronden later zag de vijfvoudig MotoGP wereldkampioen zichzelf al op de derde plaats achter concurrent en Yamaha coureur Maverick Viñales rijden. Omdat de pace van koploper Fabio Quartararo hoog was, zette de leider in het kampioenschap een paar tandjes bij en worstelde hij zich op briljante manier langs Viñales.

Marquez koploper MotoGP kampioenschap

Marquez zette ronde na ronde een iets snellere tijd neer dan frontman Quartararo neer en nestelde zich nog voor de tweede helft van de race comfortabel achter de Fransman. Naarmate de race vorderde en naar het einde liep, voerde de regerend wereldkampioen langzaam maar zeker de druk op de Yamaha coureur op. De eerste serieuze aanval van Marquez op zijn Honda RC213V kwam aan het begin van de laatste ronde.

Hoewel Quartararo sterk reed, en even zo goed verdedigde, wist Marquez toch op briljante wijze de leiding in de wedstrijd over te nemen. Ondanks dat de Fransman zich niet gewonnen gaf, stond Marquez zijn plek niet meer af en finishte hij met slechts bijna een seconde verschil als eerste.

Sluwe vos Marquez wint San Marino MotoGP Snap-on Tools Snap-on

Dankzij de overwinning heeft Marquez met nog zes races te gaan 93 punten meer dan zijn belangrijkste rivaal en Ducati coureur Andrea Dovizioso. De overwinning op het circuit in Misano is tevens de 77ste in de carrière van de veelvoudig wereldkampioen. Daarmee staat hij nu naast Mike Hailwood op de vierde plek van meest succesvolle Grand Prix coureur aller tijden.

Het Repsol Honda MotoGP team verlaat Italië met een voordeel van 60 punten meer in het constructeurskampioenschap dan naaste rivaal Ducati. In het Team Championship heeft Honda met 25 punten meer ook nog steeds de leiding. De volgende en veertiende race in het MotoGP wereldkampioenschap wordt op 22 september verreden tijdens de Gran Premio Michelin in Aragon. Honda en Marquez kijken ernaar uit om terug te keren op de Spaanse ‘thuisbasis’.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!