Repsol Honda team tevreden met resultaat Qatar MotoGP

8 maart 2022

Afgelopen zondag 6 maart 2022 is het nieuwe MotoGP seizoen van start gegaan op het Losail International Circuit in Qatar. Hoewel het door Snap-on Tools gesponsorde Repsol Honda Team met coureurs Marc Márquez en Pol Espargaro geen overwinning wist te boeken, is teammanager Alberto Puig zeer tevreden over de seizoensopener. 

Repsol Honda team tevreden met resultaat Qatar MotoGP

Puig wist een paar maanden geleden nog niet of Marc Marquez überhaupt wel aan de seizoensopener kon deelnemen, maar toch was de veelvoudig Spaanse coureur erbij. “En we hebben een prima podium gehaald met Pol Espargaro. Dit laat zien dat het niveau dat we eind vorig seizoen bereikt hebben nog steeds aanwezig is.” 

Espargaro heeft volgens Puig laten zien dat hij goed met de Honda RC213V om kan gaan. “Hij [Pol Espargaro] was het hele weekend constant en we zijn erg blij met dit resultaat.” De 30-jarige Spanjaard bleek tijdens de race vooral goed om te kunnen gaan met de zachte compound banden. Hoewel de achterband aan het einde van de race zijn beste tijd had gehad, wist Espargaro met zijn Honda de laatst beschikbare plek op het podium te veroveren.

Dubbele top vijf Qatar niet vanzelfsprekend

Hoewel Honda, dat tot en met 2024 partner is van Snap-on Tools, normaal gesproken in Qatar niet vanzelfsprekend altijd als beste uit de bus komt, is Puig optimistisch. “Vergeleken met voorgaande jaren zijn we als team meer tevreden omdat de coureurs fit zijn en omdat we een nieuwe motor hebben. We blijven de RC213V van 2022 natuurlijk doorontwikkelen en verbeteren. Door deze goede seizoenstart is iedereen in het team zeer gemotiveerd.”   

Repsol Honda team tevreden met resultaat Qatar MotoGP

Zesvoudig MotoGP wereldkampioen Marc Márquez startte zijn seizoen, ondanks gebrek aan grip van de voorband met een vijfde plaats. “Vandaag was niet mijn dag”, aldus de oud-wereldkampioen. “Ik heb me rustig gehouden omdat ik wat issues met de voorband had. Natuurlijk blijven we werken aan betere resultaten.” 

De tweede MotoGP race van 2022 zal verreden worden op het Mandalika International Street Circuit in Indonesië. Puig ziet de race met vertrouwen tegemoet. “Na de test van vorige maand hebben we hoge verwachtingen en komen graag terug in Indonesië.”  

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!