Repsol Honda MotoGP team powered by Snap-on doet opnieuw één-tweetje

8 augustus 2017

Het Repsol Honda MotoGP team powered by Snap-on Tools heeft opnieuw een dubbelzege geboekt. Wereldkampioen Marc Marquez pakte in Tsjechië op het Automotodrom circuit in Brno opnieuw de winst voor zijn teamgenoot Dani Pedrosa die tweede werd.

Het was de tweede 1-2 voor de Spanjaarden op de door Snap-on Tools gesponsorde RC213V 2017 Honda. Eerder dit seizoen pakte het duo al een historische dubbelzege voor hun thuispubliek in Jerez.

Marquez en Pedrosa begonnen de race vanaf de eerste startrij. De wereldkampioen reed op een zonnig en heet circuit spectaculair naar zijn vierde pole van dit seizoen en alweer de 69-ste in zijn carrière. Pedrosa moest in de kwalificatie -met een verschil van slechts 0,046 seconden- zijn meerdere erkennen in Valentino Rossi die van de tweede plaats mocht beginnen. Het verschil tussen Marquez en Pedrosa bedroeg tijdens de kwalificatie slechts 0,138 seconden.

Marquez master-class

Marquez pakte onder uitdagende en wisselende omstandigheden zijn derde overwinning van dit seizoen en de 58-ste in zijn carrière. De titelverdediger bouwde met zijn overwinning zijn voorsprong op de nummer twee in het kampioenschap uit met 14 punten.

Het was de vijfde race die de Spanjaard -dankzij een mix van tactiek, toewijding en teamwerk- van start tot finish domineerde. Marquez had het direct na de start op een opdrogende baan lastig op de zachte regenband. Hij besloot daarom al in de tweede ronde de pits in te gaan om zijn motor om te wisselen en op slicks verder te gaan. Hierdoor wist hij een voorsprong op zijn concurrenten op te bouwen en die tot de finish vast te houden.

150-ste podium voor Pedrosa

Dani Pedrosa maakte de feestdag voor het Honda team compleet door op de tweede plaats te finishen. Pedrosa mocht het podium in Brno voor de 150-ste keer in zijn carrière en de 109de keer in de koningsklasse beklimmen. De teamgenoot van Marquez wisselde in de vierde ronde van regenbanden naar slicks en kwam terug op de baan op de achtste plaats. Vanaf dat moment reed hij een zeer snelle pace en wist zich gedurende de race naar de tweede plaats en de snelste ronde te rijden.

Marquez en Pedrosa hebben de hun overwinning en tweede plaats opgedragen aan de Spaanse motorrace-legende Angel Nieto. Nieto was in de week van de Tsjechische race als gevolg van een ongeval met een quad om het leven gekomen.

De volgende MotoGP race wordt op 13 augustus verreden op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg.

Snap-on Tools is sinds 1998 betrokken bij het Honda MotoGP racing team. Begin dit jaar verlengden Honda en Snap-on de sponsorovereenkomst voor de komende twee seizoenen.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!