Repsol Honda en Marquez slaan genadeloos toe in Aragon

23 september 2019

Marc Marquez en Repsol Honda hebben op het Motorland circuit in  het Spaanse Aragon genadeloos toegeslagen in het MotoGP kampioenschap. De regerend wereldkampioen reed op zijn door Snap-on Tools gesponsorde Repsol Honda van start tot finish aan de leiding van de wedstrijd.

Marquez slaat genadeloos toe in Aragon Snap-on_1

De concurrentie kon het hele weekend vanaf de vrije tot en met het einde van de kwalificatie alleen maar naar de kont van de Spanjaard kijken. Marquez gaf de Ducati’s en Yamaha’s de genadeklap tijdens de 23 ronden durende race, startte als eerste, lag de hele race aan de leiding en finishte op precies dezelfde plek als waar hij begonnen was.

In tegenstelling tot de race in San Marino, was de start van Marquez op Motorland fenomenaal. De wereldkampioen schoot naar voren en wist zich al na een paar bochten los te rijden van de concurrentie. Voor het einde van de eerste ronde had Marquez al een gat van een dikke seconde gecreëerd. Halverwege de race was de HRC coureur al dik 5,5 seconden vrij van de rest van het veld.

Marquez krijgt steun van uitzinnig thuispubliek

Marquez kon het vanaf dat moment wat rustiger aan doen om zo zijn banden te sparen. Concurrent Maverick Viñales wist in dit gedeelte van de race een paar tienden van een seconden terug te pakken en naar de Honda RC213V toe te rijden. Marquez nam het zekere voor het onzekere en reageerde snel en stabiliseerde zijn rondetijden op gelijke hoogte met die van de Yamaha coureur.

Aan het einde van de race pakte Marquez voor een uitzinnig thuispubliek met een gat van 4,8 seconden op Viñales onbedreigd de 78ste overwinning in 200 Grand Prix starts. De wereldkampioen staat op dit moment met 300 punten totaal en 96 punten voorsprong op naaste belager Andrea Dovizioso riant aan de leiding van het MotoGP wereldkampioenschap.

Honda heeft dankzij het fantastische resultaat van Marc Marquez met 65 punten verschil op concurrent Ducati stevig de leiding in het constructeurskampioenschap te pakken. Het Repsol Honda Team heeft 24 punten meer dan Ducati in het Team Championship.

Rijders en team maken zich nu op voor de volgende race die op 6 oktober in Thailand verreden wordt.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!