Orlen Team WRT wint op Red Bull Ring ook tweede ELMS race

18 mei 2021

Het door Snap-on Tools ondersteunde Orlen Team WRT heeft vriend en vijand verrast door ook de tweede race in hun eerste European Le Mans Series (ELMS) seizoen te winnen. Louis Delétraz, Robert Kubica en Yifei Ye imponeerden opnieuw, dit keer op de Oostenrijkse Red Bull Ring.

Orlen Team WRT wint op Red Bull Ring ook tweede ELMS race

Volgens WRT teambaas Vincent Vosse is het fantastisch om in het eerste ELMS seizoen twee keer achter elkaar de overwinning te pakken. “Winnen is altijd ons doel en daar werken we ook altijd naartoe, maar we weten hoe moeilijk dat is en waar we ten opzichte van de competitie staan. Op de Red Bull Ring wonnen we opnieuw en dat betekent dat je het goed gedaan hebt, maar er zijn nog steeds kleine dingen die beter kunnen en moeten.” 

Volgens Vosse staat het buiten kijf dat de coureurs en het volledige team een fantastische prestatie hebben geleverd. “De auto was goed en we hebben tijdens de race de juiste beslissingen genomen.”

Winst geen toeval

In de race op de Red Bull Ring was het plan om te bevestigen dat het goede resultaat in Barcelona geen toeval was, maar er werd in Oostenrijk niet direct op winst gerekend. Het evenement ging voor het Belgische team met een vijfde en tiende plaats in vrije trainingen en een uitstekende vijfde plaats in de kwalificatie voortvarend van start. 

Helaas moest Yifei Ye tijdens de actievolle start van de 4-uurs race een aantal posities prijsgeven aan de concurrentie. Vanwege een aantal incidenten kwam al in de eerste ronde de safetycar de baan op. Na de herstart wist de Chinese coureur echter op fraaie wijze een aantal auto’s voor hem in te halen en van de negende naar de vierde plaats en vervolgens na een korte pitstop naar de tweede plaats op te klimmen.

Orlen Team WRT wint op Red Bull Ring ook tweede ELMS race

In de 64ste ronde van de race nam Robert Kubica het stuur over. Kort daarna begon het echter te stormen waardoor er chaos op het circuit ontstond. De safety car kwam opnieuw de baan op en iedereen gebruikte dit moment om te wisselen naar regenbanden. Dankzij een langere stop van koploper team G-Force, wist team WRT de leiding te nemen waarna er diverse malen van positie met de concurrentie gewisseld werd. Het was Louis Delétraz die na 120 rondes het stuur van Kubica overnam en met een prachtige actie de koppositie definitief overnam.

Snap-on Tools feliciteert Orlen Team WRT met opnieuw een fantastische overwinning. De volgende ELMS race is de 4-uurs race op het Franse circuit van Le Castellet op 6 juni.   

European Le Mans Series – Round 2 Uitslag Red Bull Ring 4 Hours, 14-16 mei 2021

  1. Delétraz-Kubica-Ye (Oreca 07 Gibson) 149 ronden
  2. Rusinov-Colapinto-De Vries (Oreca 07 Gibson) + 21s155
  3. Falb-Andrade-Merhi (Aurus 01 Gibson) +1 ronde
  4. Yoluc-Sargeant-Eastwood (Oreca 071 Gibson) +1 ronde
  5. J.Lahaye-M.lahaye-Hériau (Oreca 07 Gibson) + 1 ronde

 

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!