Opnieuw twee overwinningen door Snap-on ondersteunde Belgian Audi Club Team WRT

11 augustus 2020

Na een overwinning tijdens de openingsmanche van de Endurance Cup van de GT World Challenge Europe in Imola, heeft Belgian Audi Club Team WRT nu ook twee overwinningen van de Sprint Cup in Misano op haar naam geschreven. Dankzij hun prestaties gaan Dries Vanthoor en Charles Weerts aan de leiding van het prestigieuze GT-kampioenschap.

Opnieuw twee overwinningen door Snap-on ondersteunde Belgian Audi Club Team WRT

De races lijken voor Team WRT wel een kopie, want voor de derde keer in evenzoveel weekeinden mochten Vanthoor en Weerts de hoogste trede van het podium beklimmen. Reden genoeg voor Team Principal Vincent Vosse tevreden te zijn. “Ik ben gelukkig en dan valt er weinig te vertellen. We zijn uitermate tevreden met dit weekend en ik wil het volledige team feliciteren: de rijders hebben zich laten zien op het circuit, de ingenieurs hebben alles gegeven om de auto’s op punt te zetten en de mecaniciens krijgen een pluim voor hun pitstops.”

Maximaal presteren

Op het circuit moeten raceauto’s voor iedere training, kwalificatie optimaal presteren. Hierom heeft de Belgian Audi Club Team WRT een samenwerking met Snap-on Tools. Vosse prijst ook het werk van de monteurs die zaterdagavond na de crash van de nummer 33 auto van de broers Owega de auto op tijd weer gereed wisten te maken voor de volgende race. “Wat een prachtig weekend! Laat het vervolg maar komen…”, aldus Vosse.

Vanzelfsprekend zijn ook Vanthoor en Weerts zeer tevreden met de behaalde resultaten. “Wat een team!”, jubelde Dries Vanthoor na zijn tweede succes met zijn teamgenoot. “We wonnen tweemaal, maar dan wel dankzij uitstekend werk van het volledige team. Onze monteurs hebben eens te meer geschitterd tijdens de pitstops door de banden razendsnel te wisselen. Die kerels zijn legendes en het is een verdiende beloning voor hun keiharde werk in de werkplaats waar ze alle dagen trainen. Hoed af!”

Prachtige inhaalrace

Het was echter Vanthoor zelf die enkele minuten voor het einde van de race met een prachtige inhaalactie op de Bentley van Nelson Panciatici aan de basis van de overwinning stond. “Twee zeges en een vierde plaats. Ik denk dat we goed aan het Sprint-kampioenschap van de GT World Challenge Europe begonnen zijn”, aldus Weerts. “Ik ben echt heel gelukkig met de start van dit seizoen. Bedankt vooral aan onze mecaniciens, die opmerkelijk werk hebben verricht en super snelle pitstops hebben uitgevoerd, en bedankt ook aan Dries voor een foutloze job.”

Opnieuw twee overwinningen door Snap-on ondersteunde Belgian Audi Club Team WRT

Ook de andere wagens van het team konden zich onderscheiden, met onder meer de tweede plaats voor Kelvin van der Linde en Ryuichiro Tomita tijdens de eerste race. De Zuid-Afrikaan en de Japanner hadden niet alleen een aandeel in de dubbelzege voor WRT, maar scoorden ook de kostbare punten van de zevende en vijfde plek. De broers Hamza van Jusuf Owega, slachtoffers van een aanrijding in de eerste manche, kwamen sterk terug op zondag met twee zilveren medailles in de Silver Cup, de competitie voor rijders uit de Silver-rangschikking.

De volgende race van de GT World Challenge Europe vindt 5 en 6 september plaats op de Nürburgring met een race van zes uur voor de Endurance Cup. Team WRT zal echter al in het weekend van 15 en 16 augustus voor de tweede keer in hun bestaan, eveneens op de Nürburgring deelnemen aan het Duitse ADAC GT Masters kampioenschap. Hoe dan ook, voor beide races hebben de mannen van Vincent Vosse maar één ambitie: nieuwe overwinningen binnenhalen.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!