Marquez met Snap-on geprepareerde Honda oppermachtig in Jerez MotoGP

5 mei 2019

Marc Marquez heeft met het door Snap-on Tools gesponsorde Repsol Honda MotoGP team goede zaken gedaan voor het wereldkampioenschap. De Spanjaard reed op zijn thuiscircuit Jerez onbedreigd naar de overwinning.

Marquez met Snap-on geprepareerde Honda oppermachtig in Jerez MotoGP

Hoewel de regerend wereldkampioen, na zijn crash tijdens de vorige race in de Verenigde Staten, op Jerez de snelste tijd in de kwalificatie over moest laten aan de concurrentie, pakte hij direct na de start de leiding in de race. Hoewel Marquez niet direct kon domineren en zijn tegenstanders af kon schudden, wist hij toch per ronde stukje bij beetje uit te lopen.

Marquez domineert MotoGP Jerez

Niet veel later reed Marquez langzaam maar zeker, ronde na ronde weg bij zijn naaste belagers. Ondanks dat zijn tegenstanders alles deden om de overmacht van met Snap-on Tools geprepareerde 2019 Honda RC213V te pareren, reed Marquez in Spanje onbedreigd naar zijn tweede overwinning van dit seizoen.

Marquez controleerde ‘zijn’ race goed, ging goed om met zijn banden en kwam gedurende race geen moment in gevaar. Zijn plan om vanaf de eerste ronde bij de concurrentie weg te rijden pakte goed uit.

Marquez met Snap-on geprepareerde Honda oppermachtig in Jerez MotoGP

Dankzij zijn meest recente overwinning heeft Marquez de leiding in de stand om het wereldkampioenschap overgenomen. De vijfvoudig wereldkampioen staat nu met een punt meer bovenaan de ranglijst. De volgende race wordt op 19 mei verreden op het legendarische Le Mans circuit in Frankrijk!

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!