Marquez is terug, Honda is terug: winst MotoGP Sachsenring!

21 juni 2021

Marc Marquez en het door Snap-on Tools ondersteunde Repsol Team Honda zijn terug op de hoogste trede van het erepodium. Zondag 20 juni wist de zesvoudig MotoGP wereldkampioen namelijk de Duitse Grand Prix op de Sachsenring op zijn naam te schrijven. 

Marquez 1

Precies 581 dagen na zijn laatste winst en langdurige afwezigheid door een blessure, toonde Marquez voor de 11de achtereenvolgende keer zijn dominantie op het Duitse circuit. Op het moment dat de startlichten doofde stoof de Spanjaard vanaf de vijfde plaats uit de startblokken en verschalkte al voor het einde van de eerste ronde zijn vier concurrenten die voor hem reden. 

Regie in eigen hand

Vanaf dat moment wist Marquez een zeer strakke pace met vrijwel gelijke rondetijden te rijden en leek hiermee de touwtjes stevig in handen te nemen. Na een aantal ronden werd het door wat regendruppels hier en daar nog wat spannend. Marquez had naar eigen zeggen echter continu een goed gevoel bij de grip van de Repsol Honda MotoGP machine. 

Marc Marquez Sachsenring MotoGP Repsol Honda Duitsland

Halverwege de race leek het nog even alsof Marquez het nog lastig zou krijgen door een aanstormende concurrent. Echter bleek al snel dat de 28-jarige Spanjaard de regie volledig in eigen hand had en wist het gat met zijn naaste opponent mooi rond een seconde te houden. Ondanks de intense druk van de tweede man in de race, wist Marquez 336 dagen na zijn in 2020 tijdens de Spaanse Grand Prix opgelopen blessure weer eens een race te winnen. 

Dankzij zijn overwinning in Duitsland staat Marc Marquez nu op de tiende plaats in het wereldkampioenschap. De volgende race in het MotoGP wereldkampioenschap wordt op 27 juni verreden op het Nederlandse TT-circuit in Assen. Snap-on Tools feliciteert Marc Marquez en het Repsol Honda MotoGP met hun overwinning in Duitsland en wenst ze heel veel succes tijdens de Nederlandse race.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!