Márquez en Honda dominant tijdens MotoGP Argentinië

1 april 2019

Marc Márquez heeft met Repsol Honda Racing op het Zuid-Amerikaanse circuit Termas de Rio Hondo een dominante race gereden. De door Snap-on Tools gesponsorde Spanjaard vertrok van pole position en stond die positie niet meer af. Het is de derde keer dat Márquez en Honda de MotoGP in Argentinië winnen.

Dominante Márquez en Honda pakken eerste MotoGP overwinning van 2019 Snap-on Tools

De afstand naar concurrenten Valentino Rossi (Yamaha) en Andrea Dovizioso (Ducati) was enorm. Na zijn zege moest Márquez bijna 10 seconden wachten op de rest van het veld. Teamgenoot Jorge Lorenzo haalde met een twaalfde plaats ook nog wat punten binnen voor het Japanse team.

Vijfvoudig MotoGP wereldkampioen Márquez was het hele weekend al sterk onderweg. En ook na de nachtelijke regenbuien reden de Honda coureurs zich tijdens de warm-up consequent in de top tien.

Honda topt constructeurskampioenschap

Bij de start ging de met Snap-on Tools geprepareerde Honda RC213V 2019 er als een bliksemschicht vandoor en stelde de eerste plaats veilig. Vanaf dat moment hoefde de regerend wereldkampioen zich geen zorgen meer te maken. De voorsprong van Márquez groeide per ronde en vlak voor de finish was het gat met de rest maar liefst 12 seconden.

Dominante Márquez en Honda pakken eerste MotoGP overwinning van 2019 Snap-on Tools

Met bijna 10 seconden voorsprong won de Spanjaard zijn eerste race van het MotoGP seizoen 2019. Er staan nu 45 zeges op naam van de Honda coureur die Argentinië met 45 punten voor het wereldkampioenschap verlaat. Dankzij de overwinning van Márquez en de twaalfde plaats van teamgenoot Jorge Lorenzo staat Honda bovenaan de lijst van constructeurs.

Honda, Márquez en Lorenzo zijn zich nu aan het prepareren voor de volgende race. Op 14 april wordt in Austin (Texas) de Red Bull Gran Prix of The Americas verreden. Marc Márquez heeft alle MotoGP races op dit circuit gewonnen, Jorge Lorenzo heeft er recent een aantal podiumplekken gepakt.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!