Marquez en Espargaro zetten Honda terug aan top in MotoGP

25 oktober 2021

Het heeft even geduurd, de blessure en het herstel van Honda MotoGP coureur Marc Marquez en de tijd die Pol Espargaro nodig heeft gehad om aan de RC213V te wennen. Op het circuit van Misano in Italië viel echter alles op de goede plek en pakten de Spanjaarden op dominante wijze de hoogste treden van het podium. 

Marquez en Espargaro zetten Honda terug aan top in MotoGP

Met de eerste 1-2 sinds de Spaanse Grand Prix in Aragon van 2017 lijkt het erop dat het door Snap-on Tools ondersteunde team weer terug is in de winning mood. Het dubbele podium maakte het feest van de 450ste deelname aan de koningsklasse van het Repsol Honda Team compleet.

Marquez had na het doven van de startlichten net als in de Verenigde Staten een flitsende start. De zevenvoudig wereldkampioen reed binnen een mum van tijd van de derde startrij naar de top drie. Door een crash van Jack Miller een aantal ronden later bleven alleen Marquez en Francesco Bagnaia over om weg te rijden van de rest van het veld. 

Progressie na moeilijke periode

De Honda coureur kon eenvoudig in het spoor van zijn Italiaanse tegenstander blijven. Echter maakte een val een einde aan de race van Bagnaia waarna Marquez zijn Honda voor zijn teamgenoot Espargaro als eerste over de eindstreep drukte.

Pol Espargaro maakte vanaf de vierde startplek de hele race een sterke indruk die dankzij de val van Bagnaia de tweede plaats achter zijn teamgenoot kado kreeg. De plaats op de tweede trede van het podium is de eerste van Espargaro op de Honda en teven zijn beste resultaat in de MotoGP tot nu toe.

Marquez en Espargaro zetten Honda terug aan top in MotoGP

Na een lange en moeilijke periode hebben de rijders en het team laten zien dat er progressie in alle inspanningen zit. Het team kijkt uit naar de terugkeer in de top van het wereldkampioenschap in 2022.

Marquez klimt dankzij zijn overwinning in Italië met 142 punten en slechts zeven punten verwijderd van plek vijf op naar de de zesde plaats in het kampioenschap. Pol Espargaro is met 90 kampioenschapspunten vol in de strijd om de achtste positie in het kampioenschap.

De volgende MotoGP race wordt op zondag 7 november verreden op het Autódromo Internacional do Algarve circuit in Portugal.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!