Marc Marquez wint spectaculaire MotoGP race op Aragon

24 september 2018

Het is alweer zijn zesde overwinning dit seizoen, Marc Marquez ging ook in zijn thuisland Spanje op de door Snap-on Tools gesponsorde Repsol Honda met de overwinning aan de haal. Marquez’ land- en teamgenoot Dani Pedrosa deed goede zaken voor het het constructeurskampioenschap en finishte de race op de vijfde plaats.

Marc Marquez wint spectaculaire MotoGP race op Aragon Snap-on Tools

De Spaans regerend wereldkampioen Marquez moest sinds zijn overwinning tijdens de TT in Assen echter flink wat geduld opbrengen. Maar op de zonovergoten en hete zondag op Aragon nam de Spanjaard een gok die aan het einde van de race positief uitpakte. Hij startte de race met een zachte compound achterband, terwijl de harde versie bij de meeste coureurs de populairste keuze was.

Hiermee nam Marquez een flink risico, omdat de ‘zachte’ achterband sneller slijt dan een band met een hardere compound, zeker met de hoge temperaturen gedurende het raceweekend. Dankzij goed bandenmanagement wist Marquez ondanks een felle strijd met zijn naaste concurrent Andrea Dovizioso en, de eveneens snelle Andrea Iannone, de wedstrijd in zijn voordeel te beslechten.

72 punten voorsprong!

De overwinning in Spanje is de 67ste totaal- en 41ste MotoGP-zege in de nog relatief jonge carrière van de 25-jarige Marquez. De vijfvoudig MotoGP wereldkampioen staat nu samen met Mike Hailwood met 41 overwinningen op de gedeelde vierde plaats van coureurs met de meeste Grand Prix overwinningen. Alleen Jim Redman met 45 en Dani Pedrosa en Mick Doohan met 54 overwinningen staan hier nog boven.

Marc Marquez wint spectaculaire MotoGP race op Aragon Snap-on Tools

De volgende MotoGP race staat op zondag zeven oktober in de agenda. Daar rijden de coureurs op het spectaculaire Thaise Chang International Circuit. Met nog vijf races te gaan staan Marquez en zijn Repsol Honda met 72 punten voorsprong stevig aan de leiding in de koningsklasse van de motorsport.

Snap-on Tools feliciteert Marc Marquez met zijn fel-bevochten en welverdiende overwinning en kijkt vol verwachting uit naar de resterende races!

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!