Marc Marquez oppermachtig tijdens Red Bull Grand Prix of the Americas

4 oktober 2021

Marc Marquez heeft zijn tweede overwinning van het MotoGP seizoen 2021 op zak. In de Verenigde Staten op het circuit van Austin in de staat Texas was de achtvoudig wereldkampioen niet te stoppen. 

Marc Marquez Honda Repsol Snap-on Tools wheely

De overwinning van Marquez betekent de 450ste podium sinds 1995 voor het door Snap-on Tools ondersteunde Repsol Honda en alweer de 98ste voor de Spanjaard bij het Japanse team. Op het moment dat de startlichten doofden, ging Marquez er op zijn Honda RC213V als een raket vandoor om als eerste bij bocht 1 te arriveren. Vanaf dat moment hoefde Marquez niet meer om te kijken.

Niet te stoppen

Met rondetijden die niet onder de 2 minuten en 4 seconden kwamen, was er niemand in het veld die het de oppermachtige Marquez moeilijk kon maken en hem van zijn zevende overwinning op dit circuit af kon houden. Dankzij zijn zege in de Verenigde Staten komt het totaal aantal overwinningen van Marquez in de MotoGP op een totaal van 58 overwinningen en stijgt hij in de stand om het wereldkampioenschap met totaal 117 wk-punten naar de zevende plaats.

Marc Marquez Austin Texas MotoGP podium Snap-on Tools

Marc Marquez krabbelt na een blessure en lange periode van revalideren langzaamaan weer op naar zijn ‘oude’ topniveau. De overwinning en vooral de overmacht waarmee Marquez in Austin de winst naar zich toe trok, geeft aan dat de concurrentie zich op kan gaan maken voor een hevige strijd met de Honda coureur.  

MotoGP Teams en coureurs hebben na de Red Bull Grand Prix of the Americas en een drukke periode van opeenvolgende races en tussenliggende tests drie weken de tijd om zich voor te bereiden op de volgende race. Op 22 oktober wordt op het Italiaanse Misano Circuit Marco Simoncelli de 16de race in de koningsklasse verreden.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!