Marc Marquez en HRC Honda MotoGP samen verder tot 2024!

21 februari 2020

Honda Racing Corporation (HRC) en zesvoudig MotoGP wereldkampioen Marc hebben hun samenwerking met vier jaar verlengd tot december 2024! Het door Snap-on Tools gesponsorde team en Marquez hebben met de Honda RC213V samen tot nu toe 56 overwinningen, 95 podiums en 62 pole positions in de koningsklasse behaald. Dankzij deze resultaten is Marquez de dominantste Honda coureur in de hoofdklasse ooit.

Marquez en HRC Honda MotoGP samen verder tot 2024 Snap-on Tools

Honda-baas Yoshishige Nomura is verheugd met de contractverlenging. “We zijn blij dat we bekend kunnen maken dat Marc nog vier jaar bij de Honda familie blijft. De gesprekken zijn een paar maanden geleden begonnen en beide partijen willen bij elkaar blijven en voor overwinningen blijven strijden. Marc begon zijn MotoGP carrière in 2013 en samen hebben we zes van de zeven kampioenschappen gewonnen. Marc is een unieke kampioen en die verdient een unieke deal. Ik ben overtuigd van deze overeenkomst en wens iedereen die hierbij betrokken is alle succes!”

Sponsordeal Snap-on Tools & Honda MotoGP     

Zesvoudig MotoGP wereldkampioen Marc Marquez is op zijn beurt erg trots op zijn vernieuwde contract met Honda Racing Corporation. “Honda heeft me de kans gegeven om in 2013 in de MotoGP te debuteren met een fabrieksmotor. Vanaf het begin hebben we veel successen behaald en ik ben blij dat ik bij de Honda-familie kan blijven. HRC geeft me het vertrouwen om deze samenwerking voort te zetten, ons gemeenschappelijke doel te bereiken en ons succesverhaal te continueren.”      

In november werd bekend dat de broer van Marc Marquez, Alex Marquez, door het Repsol Honda MotoGP team aan de rijders line-up gevoegd. Medio 2019 sloten Honda en Snap-on Tools een nieuwe sponsordeal tot en met 2023.

Marquez en HRC Honda MotoGP samen verder tot 2024 Snap-on Tools 2

Snap-on Tools zal net als de afgelopen jaren de mobiele werkplaats van het Repsol Honda Team inrichten. Daarnaast levert Snap-on de komende vier MotoGP seizoenen alle gereedschappen, equipment en opbergmogelijkheden die de monteurs nodig hebben om hun werk te kunnen doen.

Als tegenprestatie zorgt Repsol Honda dat Snap-on Tools wereldwijde publiciteit krijgt en op alle mogelijke manieren bij miljoenen racefans over de hele wereld in beeld komt. Snap-on Tools is sinds 1998 betrokken bij het team.

Snap-on Tools Honda MotoGP racing

Snap-on is zeer verheugd met de vernieuwde samenwerking en wenst Marc Marquez en HRC Honda MotoGP de komende vier seizoenen heel veel succes. De eerste testkilometers van 2020 zijn inmiddels succesvol afgelegd. De eerste race wordt op 8 maart verreden op het Losail International Circuit in Qatar.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!