Hattrick voor Honda MotoGP coureur Marc Marquez in Thailand

9 oktober 2018

Marc Marquez heeft opnieuw voor een hattrick gezorgd. Op het Buriram circuit in Thailand reed de Spaans meervoudig wereldkampioen op zijn door Snap-on Tools gesponsorde Honda RC213V naar pole position, de snelste ronde én de eindoverwinning.

Hattrick voor Honda MotoGP coureur Marc Marquez in Thailand Snap-on Tools

Marquez kreeg de overwinning -net als tijdens de Dutch TT in Assen- wederom niet in de schoot geworpen en moest er tot de laatste ronde hard voor vechten. Door het vermogen van zijn Ducati, wist titel-concurrent Andrea Dovizioso het vuur aan de schenen van Marquez te leggen.

Voor het oog van meer dan 100 duizend toeschouwers startte de 25-jarige Marquez vanaf de eerste plek, maar zag al snel Dovizioso (Ducati) en Valentino Rossi (Yamaha) voorbij komen. Marquez vocht zich terug en eindigde in de 26 ronden durende race wiel aan wiel met de Ducati coureur. In de laatste bocht pakte Marquez Dovizioso en verzekerde hij zichzelf van de overwinning.

Valpartij Dani Pedrosa

Teamgenoot Dani Pedrosa moest in de achttiende ronde na een valpartij de wedstrijd staken. Hiermee kwam een einde aan een van de beste races van Pedrosa, die zich tot dat moment met het gevecht om het podium kon bemoeien.

Dankzij de overwinning in Thailand, staat de teller voor Marquez dit seizoen alweer op zeven, en nummer 68 in zijn carrière. Hiermee komt het totaal aantal wk-overwinningen van de Honda coureur op gelijke hoogte met die van zijn landgenoot Jorge Lorenzo.

Hattrick voor Honda MotoGP coureur Marc Marquez in Thailand Snap-on Tools

Met nog vier races te gaan staat Marquez met 77 punten voorsprong op Dovizioso stevig aan de leiding van het MotoGP kampioenschap. Met nog 100 beschikbare punten kan er echter nog van alles in het kampioenschap gebeuren.

Snap-on Tools feliciteert Marc Marquez en het Repsol Honda MotoGP wederom met de felbevochten overwinning! De volgende race wordt op zondag 21 oktober verreden op het Twin Ring Motegi circuit in Japan.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!