Derde LMP2 overwinning voor Team WRT tijdens 6 Hours van Fuji

12 september 2022

Team WRT heeft in het FIA World Endurance Championship (WEC) tijdens de 6 Hours of Fuji zijn derde overwinning in de LMP2-klasse geboekt. In het algemene klassement reden Robin Frijns, Sean Gelael en Dries Vanthoor dankzij zes uur lang voluit racen in combinatie met een perfecte pitstopstrategie op het Japanse circuit naar een vijfde plaats overall.

Derde LMP2 overwinning voor Team WRT tijdens 6 Hours van Fuji

De tweede Oreca 07 Gibson van het door Snap-on Tools ondersteunde Team WRT met coureurs Rui Andrade, Ferdinand Habsburg en Norman Nato eindigde ondanks een langzaam leeglopende band op enkele duizendsten van een seconde op een verdienstelijke vierde plaats in de LMP2-klasse. Dankzij dit resultaat heeft de auto met nummer 41 nog steeds uitzicht op het kampioenschap dat in Bahrein beslist wordt.

Zicht op kampioenschap

Teambaas Vincent Vosse toonde zich na de race tevreden. “We hebben met een auto drie van de vijf races gewonnen en missen met de tweede auto op een haar na het podium. Helaas zijn de overwinningen verspreid over twee auto’s en hebben we punten misgelopen in Le Mans. Desondanks ben ik trots op wat we bereikt hebben. De strategie was goed en de coureurs presteerden optimaal. Het hele team heeft goed werk gedaan.”

Team WRT 6 Hours of Fuji red

Coureurs Benjamin Goethe, Thomas Neubauer and Jean-Baptiste Simmenauer wisten voor Team WRT begin september op het circuit van Hockenheim al de Silver Cup titel in de Fanatec GT World Challenge Europe te pakken.

De laatste race van het FIA WEC kampioenschap wordt op 12 november verreden tijdens de 8 Hours of Bahrein. Beide auto’s van het Belgische Team WRT hebben nog kans om het kampioenschap te winnen.

FIA World Endurance Championship – Race 5
6 hours of Fuji, Japan – 8-11 September 2022

1. Hirakawa-Hartley-Buemi (Toyota GR 010) 232 laps
2. Conway-Kobayashi-Lopez (Toyota GR 010) + 1m08s382
3. Negrão-Lapierre-Vaxivière (Alpine A480) + 2 laps
4. Di Resta –Jensen-Vergne (Peugeot 9X8) + 5 laps
5. Frijns-Gelael-Vanthoor (Oreca 07 Gibson) + 7 laps (1st LMP2)
8.
Andrade-Habsburg-Nato (Oreca 07 Gibson) + 8 laps (4th LMP2)

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!