Blue-Point Flash Lader ondersteunt accu’s tijdens diagnose, updaten en demonstraties

11 april 2022

Tijdens werkzaamheden aan personenauto’s en bestelwagens is het steeds vaker noodzakelijk dat de accu voldoende spanning heeft én blijft houden. De Blue-Point Flash Lader EEBC-FLASH van automotive equipment leverancier Snap-on Tools ondersteunt alle soorten 12 Volt accu’s. Blue-Point Flash Lader EEBC-FLASH

Download de flyer (pdf)

Sleutel- en trekhaak-codering, software (her)programmeren en updates, ECU en module-programmering, ondersteuning voor contact aan / motor uit tijdens autoschadeherstel of demonstraties in de showroom; voor al deze werkzaamheden moet de accu continu ondersteunt worden.

De Blue-Point EEBC-FLASH heeft een output van 12 tot 15 Volt en 150 Ampère, vier voorgeprogrammeerde standen; laden, testen, showroom en diagnose kan alle voorkomende AGM, Calcium Gel, MF Lood-zuur Spiraal Cell, EFB Stop/Start en natte en lithium LiFePo4 accu’s laden, ondersteunen en onderhouden. 

Laden

De oplaadmodus kan worden gebruikt om alle soorten accu’s inclusief LiFePo4 accu’s op te laden en automatisch te reconditioneren. Het automatische reconditioneringsprogramma wekt ontladen accu’s opnieuw tot leven en verlengt de levensduur van gebruikte accu’s. Tijdens het opladen worden het oplaad-percentage en de laadstroom weergegeven op het display.

NL_EEBC-FLASH-DS

Testen

De lader kan zowel de accu als het startsysteem van een voertuig testen. De systeemtest geeft de laagste spanning in het systeem tijdens het starten aan en geeft de informatie grafisch weer. Beide tests kunnen helpen om mogelijke problemen met een voertuig snel en vroegtijdig te herkennen zonder dat er extra apparatuur nodig is.

Showroom

In de showroom-modus voorziet de lader het voertuig van benodigde stroom tijdens bijvoorbeeld een demonstratie. Hierdoor kunnen lichten, elektronische systemen en hulpapparatuur continue werken terwijl het voertuig wordt gedemonstreerd aan potentiële klanten zonder dat de accu te diep ontladen en beschadigd wordt. De lader kan uit het zicht onder het voertuig verborgen worden.

Diagnose

In de diagnostische modus kan de uitgangsspanning van de lader afgestemd worden op de eisen van het voertuig. Eenmaal van stroom voorzien kunnen de boordcomputers van het voertuig in een veilige en stabiele omgeving worden getest en opnieuw worden geprogrammeerd. Dit is een essentiële vereiste van moderne voertuigen met gevoelige en dure elektronica aan boord.

Blue-Point Flash Lader EEBC-FLASH 1

Toepassingen accu-ondersteuning

 • Sleutel- en trekhaak codering
 • Software (her)programmeren en updates
 • ECU en module-programmering
 • Ondersteuning voor contact aan / motor uit (KOEO)
 • Tijdens autoschadeherstel
 • Demonstraties in de showroom

Specificaties Blue-Point Flash Lader EEBC-FLASH

 • Instelbaar 12 – 15 Volt output
 • 150 Amp. maximale output
 • Laadt AGM, Gel & Calcium op. MF plaat & spiraal, EFB Stop/Start, Natte en Lithium LiFePo4 accu’s
 • 3 meter Heavy Duty 25 mm² kabels
 • 4 standen; Laden, Testen, Showroom, Diagnose
 • Optionele 5 meter lange kabel set met klemmen

De Blue-Point Flash Lader EEBC-FLASH is in de Benelux exclusief verkrijgbaar bij Snap-on Tools. Neem voor meer informatie contact op met een Snap-on franchisenemer of vul onderstaand formulier in. 

Informatieformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!