Audi Team WRT sluit fantastisch seizoen af met podium Kyalami 9 Hours

18 december 2020

Het door Snap-on Tools ondersteunde Belgian Audi Club Team WRT, heeft autosport-jaar 2020 tijdens de Kyalami 9 Hours afgesloten met een tweede en een achtste plaats. Hoewel teambaas Vincent Vosse liever een eerste plaats en dubbel podium had gezien, was hij zeer tevreden over de prestaties van ‘zijn’ coureurs.

De race in het Zuid Afrikaanse Kyalami was de laatste in het Intercontinental GT Challenge. “Het is fantastisch om het seizoen met een podium af te sluiten, maar het is jammer dat we dicht bij de winst zaten, maar niet gewonnen hebben. Desondanks hebben we een perfecte en foutloze race gereden”, aldus Vosse.

De engineers hebben volgens Vosse laten weten dat er echt niets meer beter gedaan kon worden. “De Audi R8 LMS #32 met Mirko Bortolotti, Frédéric Vervisch en Kyalami-rookie Charles Weerts reed een felbevochten solide race. Helaas werd auto #31 met Markus Winkelhock achter het stuur al in de eerste ronde geraakt en met vier ronden oponthoud uitgeschakeld voor een podiumplek. Desondanks wisten Markus, Dries (Vanthoor) en Kelvin (van der Linde) dankzij een perfecte race nog op de achtste plaats te eindigen.”

Moeilijk weekend, goede race

Team WRT pakte afgelopen november voor de derde keer het Intercontinental GT Challenge kampioenschap. De laatste race van 2020 op het circuit van Kyalami eindigde net als in 2019 als gevolg van extreme regenval achter de safety car. De tweede plaats was volgens Frédéric Vervisch een goed resultaat. “De auto was goed, we reden een foutloze race en waren op weg naar de overwinning. Toen het begon te regenen was het heel moeilijk om op de baan te blijven en om iets te zien. Ik kan me niet herinneren ooit zulke condities te hebben meegemaakt.”

Audi Team WRT sluit fantastisch seizoen af met podium Kyalami 9 Hours

Charles Weerts vond het een moeilijk weekend met een goede race. “Sommige concurrenten hadden – met name tijdens de kwalificatie – een betere pace, maar tijdens de race zat iedereen dichter bij elkaar en deden we goed werk: een goede auto, geen fouten dus ik ben tevreden met P2, maar toch ook een beetje teleurgesteld omdat we niet gewonnen hebben.”

Dries Vanthoor vond het ongelukkig wat er in het begin van de race met Markus Winkelhock gebeurde. “Het was niet slim van die andere coureur, maar dat hoort bij het racen. Het is wel heel jammer want de auto was vandaag erg goed.” Volgens Kelvin van der Linde was het niet ‘hun’ dag. “Toch ben ik erg trots op het team, we hebben na de ongelukkige aanrijding de hele race gevochten en het allerbeste gegeven. Het laat zien wat de spirit in Team WRT is en ik hoop dat ik opnieuw met hen kan racen.”

Uitslag Intercontinental GT Challenge – Round 4
Kyalami 9 Hours, South Africa,10-12 December 2020

Farfus-Catsburg-S.van der Linde (BMW M6) 277 laps
Bortolotti-Vervisch-Weerts (Audi R8 LMS) + 0s220
Pilet-Jaminet-Campbell (Porsche 911 R) + 1s731
Farnbacher-Baguette-van der Zande (Honda NSX) + 3s054
Niederhauser-Drudi-Haase(Audi R8 LMS) +51s090
8. K.van der Linde-D.Vanthoor-Winkelhock (Audi R8 LMS) + 2 laps

Audi Team WRT sluit fantastisch seizoen af met podium Kyalami 9 Hours

Frédéric Vervisch, Mirko Bortolotti, Charles Weerts

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!