Aandrijfas vast in versnellingsbak? Wallmek heeft de oplossing!

11 juli 2022

Bij personenauto’s en lichte bedrijfswagens van alle bouwjaren kan de astap van binnenste homokineet vanwege de vorm en constructie van de veerring / borgring zeer vast in de versnellingsbak of het differentieel zitten. Om de aandrijfas snel en veilig te kunnen demonteren, levert Snap-on Tools de Wallmek W0100053 aandrijfas-trekker.

Wallmek W0100053 aandrijfastrekker in gebruik

De verstelbare homokineet-klem van de astrekker is dusdanig ontworpen dat deze nauwkeurig om de homokineet klemt en de aandrijfas met behulp van het slaggewicht kaarsrecht uit de transmissie of het differentieel getrokken kan worden. Als dit met ongeschikt gereedschap gedaan wordt, zal de astap kantelen waardoor deze alleen maar nog vaster in zijn borging zal komen te zitten. 

De homokineet-klem bestaat uit twee losse helften zodat de klem eenvoudig en ook in moeilijk bereikbare of krappe ruimtes om de homokineet geplaatst kan worden. Assen verwijderen met prybars en kans op beschadiging van de versnellingsbak, aandrijfas en andere onderdelen of moeilijk bereikbare assen behoren met de Wallmek astrekker definitief tot het verleden. Dankzij het compacte formaat van de Wallmek aandrijfas-trekker hoeven er nauwelijks onderdelen rondom de homokineet gedemonteerd worden. Hierdoor wordt het werk aan de auto makkelijker en kan er sneller gewerkt worden.  

Hoewel de Wallmek astrekker de meeste assen probleemloos los zal krijgen, zullen er altijd uitzonderingen zijn waarbij de as zo vast in de transmissie zit dat deze echt niet meer los komt. Als er teveel slagkracht uitgeoefend wordt bestaat de kans dat de versnellingsbak, het differentieel, de aandrijfas of het gereedschap ernstig kan beschadigen. In deze uitzonderlijke gevallen adviseren we de binnenste homokineet in de bak te laten zitten, de ashoes los te maken en de as uit de homokineet te trekken.

De aandrijfas-trekker set is universeel toepasbaar op alle meest voorkomende personenauto’s, bestelwagens en lichte bedrijfswagens. De set wordt geleverd met een verstelbare tweedelige homokineet-klem en een vijf kilo zware slagtrekker. 

Wallmek W0100053 aandrijfastrekker Snap-on Tools

Eigenschappen Wallmek W0100053 aandrijfas-trekker

  • Set wordt geleverd met verstelbare 2-delige homokineet-klem en 5 kilo zwaar slaggewicht
  • Trekker trekt as recht uit versnellingsbak of differentieel
  • Voorkomt en minimaliseert kans op beschadiging van aandrijfas, transmissie en differentieel
  • Demontage van onderdelen welke het demonteren van de as bemoeilijken is beduidend minder met gebruik van dit gereedschap
  • De klem is eenvoudig aan te brengen om de homokineet
  • Prybar en/of breekijzers kunnen onherstelbare schade aan de versnellingsbak aanrichten 
  • Universele toepassing, van personenwagens tot lichte bedrijfswagens

Indien u meer informatie of een demonstratie wenst over de Wallmek aandrijfas-trekker kunt u contact opnemen met een Snap-on franchisenemer in uw regio of onderstaand formulier invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Informatieformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!